Planerne om et nyt stort butikscenter i Holstebro midtby – Enghavecentret – bliver med stor sandsynlighed ikke til noget.

Det er konklusionen efter, at bygherre A. Enggaard A/S har meddelt, at de trækker sig ud af projektet, fordi der ikke er en endelig lokalplan klar.

Til kommunen meddeler A. Enggaard:
”Vi har under processen forsøgt at imødekomme de udfordringer, som Holstebro Kommune har identificeret under lokalplanprocessen. Frem til efteråret 2016 havde vi således en forventning om, at der ville foreligge en tilfredsstillende endelig lokalplan medio november 2016. Denne forudsætning er imidlertid bristet og vi må, på baggrund af kommunens seneste tilkendegivelser vedrørende lokalplanprocessen, konstatere, at der ikke er udsigt til, at Holstebro Kommune kan tilvejebringe det forudsatte plangrundlag.”

Det har været en udfordring at få lavet den endelige lokalplan, fordi blandt andet Viborg Stift har gjort indsigelse mod projektet. Indsigelsen skyldes, at tårnet på Enghavecentret var højere end tårnet på Holstebro Kirke.

Læs videre her