Politikerne i Holstebro forventes at bruge 1,3 mio. kr. på en byrumkonkurrence, som skal give forslag til, hvordan Slagterigrunden bedst kan udnyttes til bebyggelse, bypark og p-pladser.

Konkurrencens hovedopgave bliver at præsentere skitser for Slagteriets sammenhæng og forbindelse til de omkringliggende funktioner og bydele.

Arkitektkonkurrencen vil give forslag til byrum af høj arkitektonisk kvalitet, hvilket både vil gavne byen og bydelen på længere sigt og dermed medvirke til at tiltrække bygherrer og investorer.

Det lægges vægt på at udvikle nytænkende byrum i forhold til indhold, design, materialer mm. og kreativt at udforme byrummene, så de opfylder ønskerne om nye muligheder for aktivitet, bevægelse, kultur og læring.

3D illustrationer er udarbejdet af Alexander Kruse Bredgaard og Thor Vingolf Nielsen, studerede ved Aalborg Universitet – Urban Design. For Holstebro Kommune.

Konkurrencen afvikles med et budget på op til 1,3 mio. kr. Tidsplanen for afvikling af konkurrencen forventes at blive 9-11 mdr.

På onsdag d. 15. marts skal politikerne i Holstebro Kommune tage stilling til arkitektkonkurrencen.