Foto: Holstebro Kommune/Trygt Natteliv.

Projektet ”Trygt Natteliv”, som har kørt i Holstebro og i Midt – og Vestjyllands Politikreds siden 2006, har gjort en forskel.

“Vi har blandt andet set, at antallet af voldsepisoder i nattelivet er faldet markant, siden vi gik i gang med indsatsen i 2006. En af forklaringerne er, at de unge ved og mærker, at restauratører, dørmand, politi, gademedarbejdere, natteravne og alle de andre aktører i nattelivet står sammen om at skabe trygge rammer for dem,” udtaler politidirektør Jens Kaasgaard fra Midt- og Vestjyllands Politi i pressemeddelelse.

Erfaringer til inspiration på landsplan
10 års erfaringer med ”Trygt Natteliv” i Holstebro blev givet videre på en konference med 180 deltagere fra hele landet, som Sundhedsstyrelsen og Center for Rusmiddelforskning afholdte onsdag 15/3. Konferencen samlede fagfolk og beslutningstagere, der sammen blev klogere på, hvordan man kan skabe trygge rammer for de unges fester i nattelivet.

Blandt oplægsholderne var Torben Aasborg, juridisk specialkonsulent, Midt- og Vestjyllands Politi, Rune Bach, restauratør og formand for restaurationsforeningen i Holstebro og Jon Jørgensen, SSP-koordinator, Holstebro Kommune.

Læs mere om projektet her