Nu tager Holstebro Kommune, Færchfonden og Birn Fonden første spadestik til en markant om- og nybygning af museet til godt 37,5 mio. kr. Projektet vil skabe rammerne om en helt ny oplevelse af både den lokale historie og ikke mindst tidsaktuelle emner.

Den omfattende modernisering er gjort økonomisk muligt med bevillinger fra Færchfonden på 25,4 mio. kr. og fra Birn Fonden på godt 12 mio. kr.

Projektet for Holstebro Museum omfatter udvidelse af de eksisterende museumsfaciliteter – herunder overdækning af indre gård- og haverum til forøgelse af udstillingsarealet, tilbygning af diverse værksteds- og forskningsrum, udvidelse af eksisterende kontorlokaler samt delvis ombygning i og energimæssig opdatering af den eksisterende bygningsmasse.

Projektet indeholder desuden opførelse af et nyt ”hjerte” med et åbent ankomst-, butiks- og caféområde i tilknytning til Færch-villaen og Kunstmuseet.