6.000 bærbare computere bliver udleveret til folkeskoleeleverne i Holstebro Kommune. Her er det 5. klasse på Vemb Skole, der henter deres computere. Foto: © Holstebro Kommune.

Digitaliseringen tager et spring fremad i Holstebro Kommunes skolevæsen. Sidste efterår bevilgede byrådet 40 millioner til indkøb af nye PC’er til alle elever, og disse maskiner er nu indkøbt og gjort klar med de nødvendige programmer – og nu får skoleeleverne udleveret dem.

Der kan dog stadig komme bøger med hjem i tasken, og det er heller ikke meningen, at alle nu skal stirre ind i en skærm hele skoledagen igennem.

“En proces med en lang række pædagogiske overvejelser når nu sit foreløbige højdepunkt, men selve maskinerne er jo ikke det afgørende – det afgørende er, hvordan de bruges i undervisningen, og det her er et af de første skridt i en udvikling af hele måden at tænke undervisning på,” siger skolechef Thomas Born Smidt, Holstebro Kommune.

Sammen med de tilsvarende lærer-PC’er, som blev udleveret i juni måned, er der indkøbt over 7.000 maskiner. Hvis man stablede disse computere oven på hinanden, ville man få et tårn på ca. 140 meter.

De nye computere forventes at kunne holde i fire år. Derfor vil skolerne gøre en del for at fremme elevernes ansvarlighed over for grejet. Blandt andet derfor bliver det også sådan, at elever der fx flytter fra en grundskole til en overbygningsskole, skal fortsætte med at bruge den samme computer.

Læs hele pressemeddelelsen fra Holstebro Kommune her