Det er ingen hemmelighed, at den bærbare computer er blevet en fast bestanddel i skoletasken for børnene i Holstebro Kommune. Men vidste du, at computeren også kan være et instrument? Og at du ydermere kan gå til undervisning på musikskolen – med computeren?

Tirsdag den 14. november åbner Holstebro Musikskole for det nye fag ”Computerlab – musik og komposition på computeren”.

Et stærkt middel
Underviser Esben Inglev fortæller: “I Computerlab vil vi arbejde med musik og lydeksperimenter på computeren. Vi vil udforske, hvor stærkt et middel computeren kan være, når det drejer sig om produktion af musik og lyd.”

“Mange børn og unge kender rigtig meget til elektronisk musik, for de møder den bl.a. i de computerspil, de spiller, og på YouTube. Vi vil gerne gøre dem i stand til selv at kunne skabe musik ved hjælp af deres computer. Musikkomposition og produktion på computeren kræver ikke de store instrumentale færdigheder”, siger han og tilføjer:

“Faktisk synes vi, det er rigtig spændende, hvis vi kan samle en bred gruppe elever, så der både er nogle, der spiller instrumenter, og nogle, der ikke gør. Nysgerrighed, lyst til at skabe og eksperimentere med lyd er de vigtigste forudsætninger.” Og Esben glæder sig til at komme i gang med et hold ”musik- og computernørder”.

Eget lydstudie
Esben Inglev er musiker og producer, han har gået på MGK linjen på Holstebro Musikskole og er uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Ved siden af sit virke som underviser har Esben sit eget lydstudie.
Undervisningen foregår på hold, men tager udgangspunkt i den enkelte elevs ønsker, behov og færdigheder.

For yderligere oplysninger, se her.

Musikskole, Holstebro, Computer
Foto: ABW