Holstebro Kunstmuseum har netop modtaget en donation på 50.000 kr. fra Færchfonden til gennemførelsen af særudstillingen Guld og grønne skove. Ordrupgaard 100 år.

Udstillingen åbner lørdag den 20. januar 2018 kl. 15.00 og kan ses indtil den 21. maj 2018 i Holstebro. Alle er velkomne til fernisering lørdag den 20. januar kl. 15.00. Udstillingen åbnes af Anne-Birgitte Fonsmark, museumsdirektør på Ordrupgaard.

I 2018 kan Ordrupgaard fejre 100-året for sin stiftelse. En nært forestående om- og udbygning betyder imidlertid, at det nordsjællandske kunstmuseum ikke kan markere jubilæet i eget hus. I stedet fejres det med en slags omvendt fødselsdagsfest, hvor museets samling kommer ud til gæsten – i dette tilfælde Holstebro Kunstmuseum.

Foto: Ordrupgaard / Holstebro Kunstmuseum

Fornemt udvalg
Holstebro Kunstmuseum kan således i begyndelsen af 2018 præsentere et fornemt udvalg af Ordrupgaards mesterværker – primært deres danske. C.W. Eckersberg, L.A. Ring, Theodor Philipsen og Peter Hansen er blot nogle af de mange skatte, der nu lejlighedsvis kan tages i øjesyn på Holstebro Kunstmuseum.

Med på udstillingen er også én af dansk kunsthistories absolutte stjerner, Vilhelm Hammershøi. I alt ni malerier af Hammershøi og sågar med Ordrupgaards meget omtalte nyerhvervelse Hvide døre. Strandgade 30 (1899) vil komme med til Holstebro.

Enestående
Direktør for Færchfonden, Martin Vang Hansen, siger:

– Det er første gang, at denne samling vises uden for København. Det synes vi ganske enkelt, var en enestående mulighed at støtte op om, fordi mange flere og måske også mange, der ellers ikke ville får mulighed for at se disse kunstværker, nu pludselig får en oplagt mulighed for at komme tæt på dem. Vi håber derfor på, at mange vil benytte sig af lejligheden til at kigge forbi museet. At udstillingen så samtidig vil være at finde i Færchfløjen, glæder os naturligvis også.

Udstillingen Guld og grønne skove. Ordrupgaard 100 år består af i alt 97 værker fra Ordrupgaards fornemme samling. Samlingen rummer dansk og fransk kunst fra guldalderen til begyndelsen af det 20. århundrede – heriblandt dristige værker af unge og i samtiden uetablerede kunstnere, der dog snart skulle markere et nybrud i dansk billedkunst.

Højner kunstmuseet
– En interessant omstændighed er i øvrigt, at Holstebro Kunstmuseums første leder og idégrundlægger, kunsthistorikeren Poul Vad, har forfattet en yderst velanset monografi om netop Hammershøi, fortæller museumsdirektør ved Holstebro Kunstmuseum, Anders Gaardboe Jensen.

Han siger videre:

– Takket være Ordrupgaards velvillighed og med den generøse støtte fra Færchfonden er det vores håb og klare forventning, at udstillingen vil være med til at højne Holstebro Kunstmuseums kendskabs- og tiltrækningsgrad også på længere sigt. Vi er naturligvis meget glade og taknemmelige for, at Færchfonden bidrager til denne satsning.

Udstillingen finder sted i museets seneste udvidelse fra 2011, den såkaldte ’Færchfløjen’, der ligeledes blev muliggjort af Færchfonden med en donation på 20 mio. kr. Én af bevæggrundene herfor var netop, at tilbygningen ville gøre museet i stand til at låne værdifulde værker til særudstillinger.

%d bloggers like this: