Unge fra hele Norden får nyt tilbud om at spille nordisk folkemusik på Danmarks eneste orkesterefterskole i Holstebro. Tre fonde støtter arrangementerne, oplyser Holstebro Kommune i en pressemeddelelse.

Danmarks eneste orkesterefterskole har gennem 14 år haft mange udenlandske elever, men næsten ingen fra de andre nordiske lande. Den skævhed skal et nyt initiativ nu rette op på.

OrkesterEfterskolen i Holstebro arrangerer i næste skoleår to kortere nordiske folkemusikcamps, hvor elever og gæstelærere fra blandt andet Sverige og Finland kan deltage. Skoleåret efter udvides til også Norge og Island.

Meningen er at præsentere efterskolesystemet i Danmark for unge fra Norden og dermed måske få dem til at tage et helt år i Holstebro. Her har OrkesterEfterskolen allerede oprettet en ny linje for nordisk folkemusik og ansat violinisten Elisabeth Dichmann til at undervise. Hun er konservatorieuddannet i folkemusik.

Foreløbig tre fonde støtter fremstødet i Holstebro. Det er Færchfonden, Nordisk Kulturfond og Clara Lachmanns Fond. Pengene går blandt andet til rejseudgifter for elever og lærere.

Foto: ABW