SOS skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om ferie i bil:

For omkring 8.000 danske bilister bliver vejen mod pool, strandstole og badedyr hver sommer længere end forventet på grund af problemer med bilen. Med den rigtige forberedelse kan mange nedbrud undgås.

Forberedelse er nøgleordet, hvis man vil undgå at havne i statistikken over de bilister, der får en uvelkommen ferieoplevelse i form af et nedbrud på bilen. SOS International, der assisterer danske bilister i udlandet under Rødt Kort-ordningen, har en række gode råd til, hvordan man undgår at bruge for meget af den dyrebare ferietid på bilproblemer.

– Det allerbedste råd er at få et værksted til at lave et ferietjek på bilen inden afrejse. Det kan godt være, at man selv husker at kontrollere dæktryk, olie og kølervæske. Men det er som regel motor, gear og kobling, der svigter på kør-selv-ferierne, siger Anette Bjørn Juncher, leder af Rødt Korts vagtcentral hos SOS International.

Mere end halvdelen af de nedbrud, som SOS International hver sommer håndterer i Rødt Kort-ordningen skyldes mekaniske fejl. Det vil sige motorstop og skader på gear og kobling. Nedbruddene sker, fordi belastningen ved den lange køretur sydpå er ekstrem stor.

– Mange bilister bliver overraskede over et nedbrud på ferien, fordi bilen kører upåklageligt til hverdag. Men en lang tur med oppakning og passagerer kan belaste bilen, siger Anette Bjørn Juncher.

Rødt Kort-appen er vejhjælp ved hånden

De hyppigste skadelande er Tyskland, Italien og Frankrig. Det kan være sin sag at finde ud af præcist, hvor man befinder sig på en tysk, fransk eller italiensk motorvej, hvis bilen får problemer og man ringer efter assistance.

Derfor anbefaler SOS International, at man før rejsen downloader appen Rødt Kort. Når man rekvirerer vejhjælp via appen, får vagtcentralen automatisk bilens nøjagtige position.

Det er gratis at downloade Rødt Kort-appen, mens vejhjælpsassistancen er dækket af bilistens kaskoforsikring og gælder danske bilister i udlandet. Hovedparten af de danske forsikringsselskaber er med i Rødt Kort-ordningen.

Forberedelse til kør-selv-ferien:

Giv bilen et ferietjek på værkstedet – gør værkstedet opmærksom på, at du skal køre sydpå i bilen.
Få tjekket bilens aircondition – det er ærgerligt først at opdage, den ikke fungerer, når I sidder i kø på en motorvej i varmen.
Hav fokus på dækkenes tilstand og tjek standen på diverse væsker – olie, bremsevæske, kølervæske og sprinklervæske
Tjek din bilforsikring og download Rødt Kort appen
Fakta om Rødt Kort:

Bilister med kaskoforsikring hos de selskaber, der er med i Rødt Kort-ordningen, er dækket for vejhjælp i udlandet
Rødt Kort gælder i de 28 EU-lande og knap 30 lande uden for EU (se en oversigt på www.sos.eu/da/roedt-kort)
Assistancen omfatter vejhjælp på stedet, bugsering og hjælp til at komme videre eller hjem
Det er gratis at downloade Rødt Kort appen til android og iOS