Brancheforeningen for Skadedyrsfirmaer skriver bl.a. dette i sin pressemeddelelse om hvepse:

Vi kommer formentlig til at døje med endnu flere hvepse end sidste sommer, hvor der ellers var rekordmange af de flyvende insekter på grund af den lange, varme sommer.

Sidste år var den værste hvepsesommer i nyere tid, og denne sommer bliver formentlig kun værre. Sådan lyder det fra formanden for Brancheforeningen for Skadedyrsfirmaer og teknisk chef i Rentokil Skadedyrsbekæmpelse, Claus Schultz.

”Sidste år var helt ekstremt og det værste hvepseår, jeg kan huske. Oven på det har vi nu haft en mild vinter, hvor mange ud af den i forvejen store bestand af dronninger har overlevet. Siden har vi haft et lunt forår og nu en varm sommer. Så alle ingredienser er på plads til en rigtig slem hvepsesommer,” siger Claus Schultz fra Rentokil.

Normalt giver hvepsene først for alvor problemer mod slutningen af sommeren, men skadedyrsbekæmperne har allerede rigeligt med opgaver med at fjerne hvepseboer hos private og virksomheder. Hos Rentokil alene får man 10-20 henvendelser dagligt for tiden, og det er usædvanlig mange for denne tid af året.

”Vi plejer at få de første henvendelser sidst i juli, men vi er allerede fuldt beskæftigede,” siger Claus Schultz fra Rentokil.

Alle kan få allergiske reaktioner
Hvepse spiller en rolle i naturens økosystem og er først et problem, når de er i nærheden af os mennesker. Her skal man til gengæld tage de gul-sorte insekter seriøst, særligt i løbet af sommeren, hvor hvepsene bliver gradvist mere aggressive. Det skyldes, at jæger-hvepsene så at sige har udspillet deres rolle med at skaffe føde i form af insekter til de nyudklækkede hvepse.

”Vi tager hvepse meget alvorligt, for ud over, at det gør ondt at blive stukket, er det decideret farligt at være i nærheden af et hvepsebo. Man ved aldrig, om næste stik udløser en allergisk reaktion, som kræver hurtig behandling. Det afhænger af, hvor mange stik, du har været udsat for. På et tidspunkt siger kroppen fra – og det varierer fra person til person,” siger teknisk chef i Rentokil, Claus Schultz. 

Sådan undgår du hvepse

  • Fjern søde sager fra bordet eller vindueskarme eller hold dem i lukkede beholdere
  • Fjern nedfaldsfrugt i haven
  • Opdager du et hvepsebo ved hjemmet, så få det fjernet hurtigst muligt, så det ikke vokser sig større

For yderligere oplysninger kontakt teknisk chef i Rentokil, Claus Schultz på tlf. 2099 1027 eller claus.schultz@rentokil-initial.com