To virksomheder i Holstebro har travlt på forskellige tider af året. Derfor er de nu begyndt at deles om medarbejdere, og de vil gerne have flere firmaer med.

Louise Nordborg og Poul Kristensen er Louise Nordborg og Poul Kristensen er “gæstearbejdere” hos DSV Frø Danmark i vintermånederne, hvor deres arbejdsgiver Kaj Bech har lavsæson.

NYHED FRA HOLSTEBRO PRESSEN

Louise Nordborgs arbejde i grønne områder er sluppet op, fordi kulden har ramt. Men i denne vinter undgår hun at blive sæsonfyret. Hun er i stedet rykket indendørs, hvor hun arbejder med at rense og klargøre græsfrø hos DSV Frø Danmark i Holstebro.

35-årige Louise Nordborg har i tre år arbejdet i entreprenørfirmaet Kaj Bechs parkafdeling. Her slipper opgaverne op om efteråret, og hun plejer at blive sendt hjem på dagpenge nogle måneder. Men nu har entreprenøren udlejet hende til frøfirmaet. Her er højsæsonen netop begyndt.

Også Poul Kristensen fra entreprenørfirmaet arbejder i øjeblikket med frø. Planen er, at han og Louise Nordborg skal fortsætte til sidst på vinteren. Så falder tempoet almindeligvis i frøfirmaet, men så kommer der fart på igen hos Kaj Bech.

De to firmaer har fundet ud af, at de har højsæson modsat hinanden. Derfor kan de deles om medarbejdere. Det er til glæde for de ansatte, men også for virksomhederne.

– Når vi vinterafskediger medarbejdere, så risikerer vi , at de finder andet job og ikke kommer tilbage til os til foråret. Vi vil gerne holde på stabile medarbejdere, siger driftschef Niels Dalby Nielsen fra Kaj Bech.

Entreprenørfirmaet skal i denne vinter afskedige det laveste antal medarbejdere hidtil. Det skyldes blandt andet samarbejdet med DSV Frø. Men Niels Dalby Nielsen er gået på jagt efter andre virksomheder, som har højsæson om vinteren, og som kunne låne ansatte.

Hos DSV Frø Danmark håber supply chain manager Poul Lund, at samarbejdet kan gøre, at han får de samme medarbejdere tilbage hvert efterår til sin højsæson. Så skal han ikke oplære nye igen og igen.

Medarbejderne får deres løn fra entreprenørfirmaet, også når de arbejder med frø. Dermed beholder de anciennitet, medarbejderudviklingssamtaler og andre goder. Så betaler frøfirmaet til entreprenøren for at leje. Lønnen de to steder er omtrentlig den samme.

56-årige Poul Kristensen var prøvekanin for samarbejdet allerede først på året i år. Nu er han tilbage i frøfirmaet og hurtigt inde i rutinen. Der var i mellemtiden sket nogle små omlægninger, men dem har han hurtigt lært.

– Det er dejligt at gå indendørs på de værste vinterdage, men når lyset og foråret nærmer sig, så vil det nok rykke i mig for at komme ud i de grønne områder igen, siger Poul Kristensen.