TTH Holstebro inviterer skoler på besøg med et program, der indeholder regneopgaver, økonomi, styrketræning, håndbold og møde med ligaspillere.

Kay Smits fra TTH Holstebro styrketræner med elever fra Rolf Krake Skolen mellem matematikopgaverne

Kay Smits fra TTH Holstebro styrketræner med elever fra Rolf Krake Skolen mellem matematikopgaverne

Hvor stort et areal fylder målfelterne på en håndboldbane? Hvor mange procent af banen udgør de? Det har 8.C på Rolf Krake Skolen i Holstebro nu regnet ud. De har en hel dag besøgt Gråkjær Arena i Holstebro og blandt andet løst en masse matematikopgaver.

Det er ligaklubben TTH Holstebro, der inviterer skoler på besøg. Den tidligere mangeårige matematiklærer og skoleleder Agner Lund står for arrangementet. Han er frivillig i klubben og blandt andet speaker til ligakampe.

Eleverne møder også flere ligaspillere. De træner sammen med dem, og de kommer til at snakke med dem. Sara Kragelund og Matilde Christensen fra 8.C synes, at det er fint arrangement.

– Det er godt ikke bare at sidde i skolen, men at komme ud og lave noget, siger Sara.

Skudhastighed og økonomi

64-årige Agner Lund har udarbejdet et helt sæt matematikopgaver til eleverne. Sværhedsgraden svarer til afgangsprøven i 9. klasse. Han har foreløbig i denne sæson haft besøg af fem klasser. Besøgene begyndte sidste år, og også klasser fra Tvis, Vemb, Skave og Struer har været i arenaen.

– Der faktisk mange muligheder for at opstille matematikopgaver i en håndboldarena. Eleverne måler skudhastigheder, og de ser på statistik om spillerne, fortæller Agner Lund.

– I TTH Holstebro vil vi gerne åbne os over for samfundet. Eleverne får også mulighed for at snakke om klubbens økonomi med en af de ansatte i administrationen. Regnskaber er også en slags matematik, siger Agner Lund.

Ud af klasseværelset

Hver elev får fire billetter med hjem til den næste ligakamp. Men det bekymrer ikke klasselærer Karina Haugaard fra Rolf Krake Skolen.

– Programmet er seriøst og ikke noget reklamestunt for klubben. Jeg bliver tit spurgt af eleverne, hvad de skal bruge matematik til. Derfor er det godt, at de kommer ud af klasseværelset og ud i virkeligheden for at anvende for eksempel geometri, siger Karina Haugaard.

– Det er dejligt, at virksomhederne gider bruge tid på os. Vi har også haft et forløb med fabrikken Westpack i Holstebro.

– Det er godt, at TTH arrangerer lidt træning i løbet af dagen. Vi kan somme tider have besvær med at få bevægelse ind i undervisningen, specielt i udskolingen, siger Karina Haugaard.

De giver den gas

Ligaspiller Søren Tau nyder samværet med klassen. Det er en god afveksling for ham i en hverdag fyldt af træning.

– Det er fedt, de kommer ud et andet sted end skolen. Det kan jeg huske fra min egen skoletid, at vi satte meget pris på, siger Søren Tau.

Hans holdkammerat, Jonathan Würtz, synes, det er forrygende, at eleverne bare giver den gas på banen, selv om ingen af dem spiller håndbold. Han er flyttet til Holstebro fra Nyborg i denne sæson og glæder sig over at lære byen bedre at kende, også via eleverne.