Genbrug og kvalitet er væsentlige elementer i den nye belægning rundt om biografen i Enghaven.

Foto: Brolægger fra Kaj Bech A/S i gang med lægge chaussésten ved den nye biograf i Enghaven

Foto: Brolægger fra Kaj Bech A/S i gang med lægge chaussésten ved den nye biograf i Enghaven

Efter en længere periode, hvor en del af Enghaven i Holstebro har været samlingssted for store entreprenørmaskiner, kan Holstebro Kommune nu gå i gang med et anlægsarbejde, der skal forvandle området rundt om “Big Bio” til et attraktivt byrum. Det kommer til at minde mere om en hyggelig del af gågaden end en åben parkeringsplads.

– Vi har fra sidelinjen forberedt arbejdet, og nu hvor biografens entreprenører har forladt Enghaven, kan vi for alvor komme i gang med at få anlagt pladsen omkring bygningen, fortæller Jeanette Jørgensen, der er teamkoordinator i kommunens afdeling, Team Anlæg.

Brolægningsarbejdet er begyndt i denne uge, og planen er at området foran biografindgangen står klar til den store biografåbning i starten af april. De øvrige områder omkring biografen bliver der taget hul på efter åbningen. Hvis alt går efter planen og vejret er med os, er hele området færdiglagt i juli.

Ny belægning binder Enghaven og gågaden godt sammen

Belægningen bliver som vi kender den fra gågaden og skal være med til at binde området sammen med resten af gågaden – både fra Enghaven og ind til Nørregade via smøgen bag biografen.

Chaussésten fra Nørrelandsskolen

Der følger en krølle med på historien om belægningen ved biografen. Der bliver nemlig store områder, hvor de chaussésten, der har ligget ved den tidligere Nørrelandsskolen bliver genbrugt.

– Stenene fejlede intet og er faktisk bare blevet smukkere af tidens tand, så dem fik vi taget op ved Nørrelandsskolen og har planlagt, at vi kunne bruge dem i det nye byrum ved biografen, fortæller Jeanette Jørgensen.