Kulturperlen:

Jubilæumsfestival udskydes, men tre onsdagskoncerter klar i september

  1. års jubilæumsfestival udskydes til 14. august 2021, mens tre onsdage i september byder på danske orkestre i Lystanlægget.

AF BENT VIUM

    Vi havde ellers lagt op til den helt store 30. års jubilæumsfestival i Lystanlægget den 8. august i år. Her ville to af de store navne – som var med for 30 år siden – nemlig Smokie og Showwaddywaddy – sammen med The Sweet, Danser med Drenge samt Lendager og Roosters være topnavnene, men sådan skulle det jo ikke gå, siger formanden for Kulturperlen, Poul Hornshøj. Coronakrisen har været dyrt for os, da der var købt mange radio-, avis- og Tv-reklamer, trykt billetter samt plakater m.m., men heldigvis har alle orkestre sagt ja til at komme den 14. august 2021. Alle der har købt billet, kan gemme dem, og så bruge dem til næste år. Kun nogle få – under 50 personer – har valgt at får pengene tilbage. De fleste af vore sponsorer har også holdt ved, og det er vi meget glade for, da vi ikke kan få noget fra regeringens hjælpepakke, ellers havde det set meget skidt ud, siger formanden. Efter vi offentliggjorde aflysningen af festivalen, har vi endda oplevet, at flere allerede har købt billetterne til næste år, og det er da en rigtig tillid til os.

Koncerter tre onsdag i træk i september.

Allerede i begyndelsen af foråret fik vi besked på, at den amerikanske sanger og sangskriver, Albert Hammond, ikke ville komme til Danmark af frygt for Corona. Han skulle åbne rækken af onsdagskoncert i maj, og vi troede så, det var muligt at gennemføre koncerterne i juni, august og september med normale tilskuerantal, men der er jo restriktioner indtil udgangen af august, siger Poul Hornshøj, hvor tallet ændres til 500 personer, men vi håber på mange flere må komme ind i Anlægget, ellers bliver der også et underskud der.

The Clifters, foto: Kulturperlen

Vi har nu i bestyrelsen tiltro til, der må komme mere end 1000 ind, og har så valgt at flytte koncerterne til tre onsdage i rækkefølge fra 2. september med Johnny Reimar og Cliftters og Humørekspressen. Onsdagen efter – den 9. september bliver der et countryshow med Johnny ”Kandis” Hansen og Countryfriends samt sangerinden Ester Brohus med orkester. Sidste koncert bliver onsdag den 16. september, hvor det lokale orkester, Grandfætters, samt Stig og Bamses venner slutter den lidt mærkelige sæson i Lystanlægget, siger formanden. Vi vil hver onsdag udlodde flere rejsegavekort, ligesom der bliver rejsegavekort andre flotte præmier blandt medlemmerne af vor venneklub, hvor man stadig kan tegne sig som medlem. Naturligvis overholder vi også de til den tid gældende restriktioner med hensyn til afstand osv.

Måske støttekoncert i august

Vi er blevet kontaktet af bl.a. flere lokale orkestre samt er landskendt band, som alle har tilbudt os, at ville spille en støttekoncert for Kulturperlen en fredag i august, men nu er der pludselig mange arrangører om buddet til at spille koncerter i Lystanlægget, så det skal vi lige have helt på plads, inden vi takker ja til, slutter Poul Hornshøj..

Del på de sociale medier