Videomøder blev hverdag for holstebroerne under coronakrisen, og ny undersøgelse viser, at tilliden til de digitale møder fortsætter. Nu vælger If Skadeforsikring på denne baggrund at udvide mulighederne for kunderne.

Coronakrisen har for mange af Holstebros 58.591 borgere betydet en ilddåb i brugen af videomøder. En ny YouGov-undersøgelse foretaget på vegne af If Skadeforsikring viser, at hele regionen har taget mødeformen godt til sig.

Videomøder, foto: IF

Næsten hver tredje dansker i Region Midtjylland er i dag mere tryg ved brugen af videomøder end før corona. Flere end hver tredje mener, at videomøder er mere personlige end telefonsamtaler, og 38 procent af de adspurgte sætter pris på fleksibiliteten i videomøder. De tal stemmer godt overens med If Skadeforsikrings erfaringer.

– Corona har været en omvæltning for mange, så det er rigtig godt at opleve, at der også er positive erfaringer fra perioden. Vi har ligesom mange andre måtte omlægge vores kundemøder til videomøder, og feedbacken fra vores kunder er, at rådgivningen ofte bliver mere målrettet og effektiv samtidigt med, at de kan afholdes hjemmefra på mere fleksible tidspunkter, siger Birgitte Ringbæk, kommunikationschef i If Skadeforsikring.

Tendensen mod bedre og mere effektive videomøder bakkes op af Brian Lystgaard Due, Ph.D. og lektor i Nordiske Studier og Sprogvidenskab ved Københavns Universitet

– Videomøder højner effektiviteten, så jeg mener, at vi kommer til at se en mere udbredt brug af videomøder, og i takt med at danskernes tryghed ved mediet stiger, bliver det et naturligt supplement til den gængse telefonsamtale,

Ifs erfaringer med videomøder fra coronatiden, samt den ny dokumentation for, at 46 procent i region Midtjylland synes, at videorådgivning er en god måde at få hjælp og vejledning på, har derfor allerede nu betydet, at denne mødetype er indført som et nyt tilbud til kunderne i forbindelse med forsikringsrådgivning.

Udvidet service

Henover sommeren har If Skadeforsikring også valgt at trykteste mulighederne i den online kundekontakt. Kunder får gratis adgang til videorådgivning omkring deres hus, bil og hund frem til 1. september.

– Alle vores kunder, som har en forsikring på hus, bil eller hund, har mulighed for at videochatte med professionelle bygningsrådgivere, dyrlæger og bileksperter, hvis eksempelvis hunden bliver syg eller du overvejer en renovering af boligen. Det er en gratis service vi inkluderer i forsikringerne denne sommer, hvor vi ved, at flere vil være herhjemme og hvor vi samtidig får styrket erfaringerne i videokonsultationer, siger Birgitte Ringbæk og tilføjer:

– Eksempelvis oplever vores partner Viking Assistance, at op mod 20 procent af kundehenvendelser kan løses over video, så bilisten får den hjælp, der skal til, så de kan køre videre, i stedet for at vente i vejkanten på fysisk hjælp.

If Skadeforsikring A/S er en dansk forsikringsvirksomhed, der er en del af Nordens største aktør på forsikringsmarkedet, Sampo Group. Virksomheden ansætter 6.800 medarbejder og skriver over 3,6 millioner forsikringer i Norden og Baltikum. Læs mere på www.if.dk