Vestkystbyen Thorsminde er blevet udpeget som et nyt stærkt feriested på den danske vestkyst.

I den forbindelse har det været muligt at byde ind på en ansøgningsrunde hos Realdania omkring et pilotprojekt for wayfinding i kystbyerne på den danske vestkyst.

Holstebro Kommunes ansøgning blev imødekommet og Thorsminde blev udvalgt, som testby for projektet.

Det samlede budget for pilotprojektet er 1,6 mio. kr. ekskl. moms. Budgettet finansieres med 1,45 mio. kr. ekskl. moms fra Realdania og 150.000 kroner ekskl. moms fra Holstebro Kommune. 

– Bevillingen skal anvendes til at få understøttet turismeinfrastrukturen i Thorsminde og således hjælpe til at få sendt byens gæster rundt til oplevelser, attraktioner og lokationer i fantastiske Thorsminde, fortæller Susanne Toftegaard Hansen, der er erhvervs- og turismechef i Holstebro Kommune.

I projektet arbejdes der med skiltning, opholdsinstallationer, markeringer af attraktioner og byens centrum samt vejvisning f.eks. med bænke, skilte og kort til wayfinding og inspiration. 

– Vi har et ønske om at udbygge og gøre Thorsminde endnu mere interessant for erhverv, investorer og turister. Det handler om at styrke gæsternes oplevelse af Thorsminde, men også om at gøre byen til et attraktivt sted som gæsterne vil besøge i længere tid, opleve mere i og dermed også bruge flere midler i. Kort sagt handler det om at fremme vækst og øge turismeomsætningen i byen, forklarer Søren Olesen, formand for erhverv og turisme udvalget.

Wayfinding på den danske vestkyst

Pilotprojektet ”Wayfinding i Thorsminde” vil indgå, som et eksempelprojekt for hele vestkysten. Her vil man teste konceptet for at kvalificere og endeligt justere det inden dets implementering på tværs af hele vestkysten i alle kommunerne.

Det er et projekt som udarbejdes i tæt samarbejde mellem Realdania, Holstebro Kommune og Dansk Kyst- og Naturturisme samt i en tæt dialog med lokale aktører og beboere i Thorsminde for at sikre forandring og opbakning til projektet.