Kunstnerduo går i gang med at tænke tanker og tegne skitser til et ”drage-projekt” i gågaden

Kunstnerduoen Jens Ardal og Morten Kromann fra Holstebro går nu i gang med at tænke tanker om en kæmpe drage, der skal indtage Holstebros bymidte.

Statens Kunstfond har netop bevilliget 50.000 kr. til et skitseprojekt, der skal vise, hvordan en måske flere hundrede meter lang drage kan slange sig gennem Nørregade i Holstebro.

Idéen er at skabe endnu mere liv i gågaderne ved delvist at overdække et stykke af Nørregade midlertidigt med en dekoration, som vækker opsigt.

Butiksejere, ejendomsejere, lejere og andre med interesse for midtbyen har været samlet til et BID-møde for at udtænke konkrete idéer til, hvordan det bliver stadig mere attraktivt at opholde sig i gågaden i Holstebro.

Fantastisk figur

En arbejdsgruppe gik i tænkeboks og fremkom hurtigt med en idé om at lade overdækningen tage udgangspunkt i myten om Sct. Jørgen og dragen, der pryder byvåbnet og er en central del af byens historie.

– Dragen er en fantastisk figur med masser af potentiale til at skabe noget, som binder fortiden sammen med nutiden og samtidig bliver spektakulært at kigge på, siger direktør for De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune, Ingeborg Svennevig.

Hun er med i arbejdsgruppen sammen med Camilla Lund Holm fra Wunderwear, Mynte Tarpgaard fra Estate Wine, Ole Skydt fra By & Land og Per Tornvig fra Peoplez Reklame- og webbureau.

Kig forbi

Arbejdsgruppen fik hurtigt Kunstnerduoen Jens & Morten fra Holstebro med på idéen. De to kunstnere etablerer sig i Kulturværkstedet i Grønsgade ved Store Torv, hvor de holder åbent drageværksted hver onsdag eftermiddag fra 18. november til 16. december.

– Vi går i gang med at tænke tanker om dragen og tegne skitserne. Nysgerrige er meget velkomne til at kigge forbi og være med i forarbejdet. Deltagertallet er begrænset på grund af Corona-restriktionerne, men vi får det til at fungere og glæder os til at inddrage så mange som muligt, siger Jens Ardal fra Kunstnerduoen Jens & Morten.

Efter planen vil skitsen af dragen være klar i begyndelsen af det nye år, hvorefter næste fase kan gå i gang med forskellige aktiviteter. Planen er, at hele drageprojektet kulminerer til Holstebros 750 års byjubilæum i 2024.

Flere oplysninger

Kunstnerduoen Jens & Morten, tlf. 21344580 (Jens Ardal) eller 41832083 (Morten Kromann)
Direktør for De Kulturhistoriske Museer i Holstebro Kommune, Ingeborg Svennevig, tlf. 21187849
Peoplez Reklame- og webbureau, Per Tornvig, tlf. 61309533
Formand for Cityvækst Holstebro, Jesper Larsen, tlf. 20147871