Socialafdelingen skal sammen med Børn og ungeforvaltningen i Holstebro Kommune udvikle indsatser rettet imod unge med spiseforstyrrelse og selvskade. Det sker efter, at kommunen har modtaget et tilskud på 2,6 mio. kroner fra Socialstyrelsen.

Socialafdelingen og Børn og ungeforvaltningen i Holstebro Kommune har fået tilsagn om 2,6 mio. kroner fra Socialstyrelsen til et 2-årigt projekt i tilknytning til Task Force for Spiseforstyrrelser og Selvskade. Task forcen er et rådgivningstilbud i Holstebro Kommune, som blev etableret tilbage i 2017, og som har oplevet stor søgning i forhold til særligt unge mennesker med problemer relateret til forstyrret spisning og selvskade.

Medarbejdere fra både voksen- og børneområdet har fra start indgået I Task Forcen for Spiseforstyrrelser og Selvskade. Med deltagelsen i det nye projekt bliver det imidlertid muligt at udvikle yderligere på det tværkommunale samarbejde og sammen investere i udviklingen af nye indsatser til målgruppen. Udviklingen sker i samarbejde med Socialstyrelsen og Ringsted, Varde og Svendborg kommuner. Der er tale om et modningsprojekt, hvor man skal videreudvikle og kvalificere lovende indsatser og kernelementer, således at disse senere vil kunne udbredes til flere kommuner.

Samarbejde skal sikre tidligere hjælp til de unge

Task Force for Spiseforstyrrelser og Selvskade er et rådgivningstilbud, som er uvisiteret og åbent for både borgere, pårørende og professionelle, der søger vejledning om spiseforstyrrelser og selvskade. Desværre er der i en årrække på landsplan set en stigning i antallet af børn og unge med symptomer på spiseforstyrrelser og selvskadende adfærd. Det er derfor vigtigt, at der er viden om disse problemstillinger og en mulighed for rådgivning, således at problemerne kan tages i opløbet, før de når at udvikle sig til behandlingskrævende lidelser. Her er netop det tværkommunale samarbejde og en fælles viden afgørende. Psykolog og task force koordinator Daniella Villadsen udtaler:

– “Vi ser tegn på spiseforstyrrelse og selvskade som et udtryk for, at noget i den unges liv er blevet svært at håndtere. Sammen med den unge og netværket undersøger man disse sammenhænge, og forsøger at bane vejen tilbage til bedre trivsel.”

Læs mere.

Foto: ABW