Ud af i alt 12 nomineringer til fire kulturpriser er der hele fire nomineringer til kulturaktører i Holstebro Kommune – i skarp konkurrence med kulturaktører fra de syv øvrige kommuner i kultursamarbejdet.

Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjyllands kulturpriser for 2021 uddeles den 28. april i Remisen, Brande. En tredjedel af de nominerede er talenter fra Holstebro.

– “Det glæder mig så meget, at kulturlivet i Holstebro Kommune er repræsenteret med hele fire flotte nomineringer til Kultursamarbejdets Kulturpriser 2021. Det vidner om, at der er opmærksomhed på vores rige kulturliv her i kommunen, og at vores lokale kulturaktører rummer en væsentlig talentmasse. Det gør mig glad og stolt”, siger Lene Dybdal, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Holstebro Kommune og næstformand i bestyrelsen for Kultursamarbejdet Midt- og Vestjylland.

Der er kulturaktører fra alle otte kommuner i kultursamarbejdet blandt de mange indstillede kandidater. Bestyrelsen har blandt de mange gode bud valgt tre nominerede til hver pris. Og det er altså ud af disse tolv, at Holstebro Kommune har hele fire nomineringer:

*Projektet KRAS, Kultur Regionalt Akademi Slagteriet er nomineret til Kultursamarbejdets KulturVækstPris
*Kunstneren Sara Strandby er nomineret til Kultursamarbejdets CoronaInitiativPris
*Holstebro Dansekompagni er nomineret til to priser: Kultursamarbejdets Corona Pris og Kultursamarbejdets CoronaInitiativPris.

Corona-udskydelser

I 2020 blev der ikke uddelt nogle kulturpriser i Midt- og Vestjylland. Ikke fordi der ikke var kulturaktører, der havde fortjent en pris,    men fordi hele verden lå underdrejet af en pandemi. Den var der også i 2021, men ikke desto mindre har kulturen og kunsten i hele      perioden vist sig at være den lim, der binder mennesker sammen.

Derfor har Kultursamarbejdets bestyrelse besluttet sig for at uddele priser til fire kulturaktører, der har gjort en bemærkelsesværdig indsats i perioden. Ud over Kultursamarbejdets Kulturpris og Kultursamarbejdets KulturVækstPris, der normalt uddeles hvert år, er der i 2021 også Kultursamarbejdets Corona Pris og Kultursamarbejdets CoronaInitiativPris.

– “Det er glædeligt og flot, at der er nomineringer til både Holstebro Dansekompagni og kunstneren Sara Strandby for deres store indsats med at skabe unikke kulturoplevelser og kulturelle fællesskaber i en vanskelig tid, hvor corona har taget meget af opmærksomheden. Nomineringerne vidner om, at deres indsats og store arbejde har båret frugt. Derudover glæder det mig at se, at det nye projekt KRAS med base på Slagteriet i Holstebro også har markeret sig og belønnes med en nominering til kulturvækstprisen. Det lover godt for kulturlivet fortsat i Holstebro Kommune”, afslutter Lene Dybdal.

Prisuddelingen finder sted i Remisen Brande den 28. april, hvor de 12 nominerede til de forskellige priser præsenteres, inden vinderen kåres. Præsentationerne og prisoverrækkelserne sker i forlængelse af foreningens generalforsamling samme dag.

Fakta
Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland er en forening bestående af kulturaktører og kommuner i otte kommuner: Skive, Holstebro, Struer, Lemvig, Ikast-Brande, Ringkøbing-Skjern, Varde og Herning. Foreningens formål er gennem samarbejde at understøtte udviklingen af kunst og kultur af høj kvalitet og med strategisk sigte i Midt- og Vestjylland.

Se mere her

Nominerede til Kultursamarbejdets kulturpriser 2021

Kultursamarbejdets Kulturpris:

*7-Kanten (Varde Kommune)
*ArtCinemaA4 (Skive Kommune)
*Mejeriet i Tarm (Ringkøbing-Skjern Kommune)

Kultursamarbejdets KulturVækstPris:

*MusicalTalentSkolen (Varde Kommune)
*OFF TRACK // Show Up (Struer Kommune)
*KRAS (Holstebro Kommune)

Kultursamarbejdets Corona Pris:

*Egnsteatret OM (Ringkøbing-Skjern Kommune)
*Herning Billedskole (Herning Kommune)
*Holstebro Dansekompagni (Holstebro Kommune)

Kultursamarbejdets CoronaInitiativPris:

*Duoen Claus og Morten (Herning Kommune)
*Sara Strandby (Holstebro Kommune)
*Holstebro Dansekompagni (Holstebro Kommune)

Kilde

Foto: ABW