I et forsøg på at undgå påkørsler af de totalt fredede dyr, har kommunens vejfolk i denne uge sat advarselsskilte op ni steder i landdistrikterne. Fra Stråsø Plantage i vest til Stubbergård Sø i øst.
De trekantede skilte skal nedsætte risikoen for trafikulykker og er sat op, hvor der er fundet rester og spor af enten bævere eller ulve i vejkanten.
Amerikansk trend nærer ny mistanke
Et hold af tyske og danske forskere konkluderede i en rapport fra 2021, at en stor del af ulvene er blev dræbt af mennesker, men aldrig fundet.
Mange har rettet deres mistanke mod folk med jagttegn, men vejformand, Børge Lam Kristensen mener, at det er dem med kørekort, som har noget på samvittigheden. Og at der ligefrem er tale om en ny trend:
– “Jeg fandt en amerikansk kogebog om ‘roadkill’ hos min svoger til julefrokosten sidste år. Jeg synes også, at flæskestegen smagte underligt, og der var ingen rævesovs til laksen, som der plejer. Så det der med, at dræbte ulve ender i ovnen, skal nok forstås på en anden måde fremover”, forklarer Børge Lam Kristensen.
Der er i Danmark ingen beretninger om ulvens kulinariske egenskaber. Til gengæld var det i gamle dage ikke unormalt, at bæveren kom på menuen hos de privilegerede kroer – og de har også lagt navn til betegnelsen ‘beverding’. En veltilberedt bæver smager lidt ligesom harekød.
Holstebro Kommune understreger, at det er ulovligt at skyde, dræbe, bortskaffe eller spise bævere. Det gælder også i Polen – og for ulve.