Meget tyder på, at 2017 bliver et stort år for husbyggere og håndværkere i Holstebro. Kommunen har solgt yderligere fem byggegrunde i den første etape af udstykningen Halgård Vest. Dermed er næsten halvdelen af etapen solgt, inden den første nybygger sætter fundamentet for drømmehuset.

Men tallene for det kommunale grundsalg er ikke de eneste tegn på, at lysten til at bygge, renovere og udvide er stigende i Holstebro Kommune. Antallet af sager om byggeri i kommunens afdeling Byggeri og Ejendomme er allerede nu langt større end i de foregående år.

Dags dato har afdelingen fået 342 sager med relation til byggeri ind siden nytår, hvilket er 134 flere eller 64 % mere end sidste år på samme tid.

“Generelt er det svært præcist at forudsige byggelysten i kommunen,” fortæller Anders Debel, der er teknisk direktør i Holstebro Kommune, og fortsætter:

“Men vi forventer, at det høje aktivitetsniveau fortsætter langt ind i sommerhalvåret, især med de kommende byggeansøgninger fra de nye grundejere i Halgård Vest in mente. Det er utroligt positivt at opleve, når ansøgningerne vælter ind, men også en udfordring, fordi vi ikke kan forudsige alt,” siger Anders Debel.

Læs hele nyheden her