Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag om Kunsten I Holstebro

20. februar 19:30

Kunstformidler Peter Haarby fortæller om nogle af de kendte og mindre kendte kunstværker, der befinder sig i det offentlige rum i Holstebro.

Mange kender til kunstværkerne Grædemuren, Tobaksarbejdernes drøm, Kaostemplet og Maren i Holstebro, men hvad med de nyeste: The Kneeling Cop, udsmykningen af Sundhedshuset eller den nye belægning foran museerne på Museumsvej?

Kunstformidler Peter Haarby kender dem og vil fortælle om kunsten i Holstebro, ikke ved en gå- eller cykeltur gennem byen, med ved et foredrag på Holstebro Kunstmuseum.

Foredragets omdrejningspunkt er året 1966, hvor Alberto Giacomettis ”Kvinde på kærre” blev opstillet. Peter Haarby undersøger, om der var kunst i Holstebro inden 1966 og fortæller, hvad der førte til, at byen efter 1966 blev en af de første byer i Danmark, der fik så meget kunst i det offentlige rum.

Selvfølgelig fortæller Peter Haarby også om nogle af byens karaterisktiske kunstværker – bl.a. om Helge Bertrams udsmykning af svømmehallen på Døesvej og af Nørregade, Frithioff Johansens Kaostempel og om Gutte Eriksens Fontæne.

Man kan også høre om de allernyeste kunstneriske udsmykninger, der er kommet til inden for de seneste år – bl.a. om Pernille With Madsens udsmykning af det nye Sundhedshus.

Foredraget afholdes i samarbejde med Folkeuniversitetet.

Entré koster 50 kr. For Folkeuniversitetets Storkunder og medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner er der gratis adgang.

For mere information klik her.

Del på de sociale medier

Detaljer

Dato:
20. februar
Tidspunkt:
19:30

Sted

Holstebro Kunstmuseum
Museumsvej 2A
Holstebro, 7500
+ Google Maps
Telefon:
97 42 45 18
Hjemmeside:
http://www.holstebrokunstmuseum.dk/da/holstebro-kunstmuseum.aspx
Del på de sociale medier