Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Foredrag om Sirius Patruljen på Grønland

10. oktober 19:00

Det er ikke svært at holde hovedet koldt, når temperaturen i værste fald kryber under -45 grader på de op til fire måneder lange slæderejser. Men det kræver også andre ting, når man indgår i den 12 mand store specialenhed, der hævder dansk suverænitet i nationalparken i Nordøstgrønland. Et 18000 km langt operationsområde, der strækker sig langs kysterne og som er ca. fire gange større end Danmark.

Det stiller både særlige fysiske, og ikke mindst psykiske, krav til soldaterne. Endvidere kræver det en naturlig forståelse og respekt for landets natur, samt den meget interessante historie i polaregnene, som man stadig den dag i dag finder dokumentation for.

Forud for selve den 26 måneders lange tjeneste i Nordøstgrønland pågår en længere udvælgelses- og uddannelsesproces strækkende sig over ca. 9 måneder, der ruster soldaterne til at kunne håndtere den hverdag og de mangefacetterede udfordringer, der venter i Grønland: Om vinteren med hundeslæde på slæderejser, om sommeren på fjordene med små kuttere og indimellem den daglige stationstjeneste i hovedkvarteret Daneborg.

Anders Kjærgaard gjorde tjeneste ved patruljen fra 2009-2011 og igen som leder for hhv. Sirius forskole 2014-2015 og leder af patruljen 2015-2016.
Foruden det færdiggjorde han uddannelsen som cand.psych og arbejder i dag som militærpsykolog i forsvaret på Flyvestation Karup.

For billetkøb klik her.

Del på de sociale medier

Detaljer

Dato:
10. oktober
Tidspunkt:
19:00

Sted

VESTBYEN Fælleshus
Alstrupvej 9
Holstebro, 7500 Danmark
+ Google Maps
Del på de sociale medier