Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Guld og grønne skove

20. januar 2018 - 21. maj 2018

Holstebro Kunstmuseums udstilling om guldalderen kan ses frem til 21. maj.

I anledning af 100-året for Ordrupgaards stiftelse vises et udvalg af værker fra det nordsjællandske kunstmuseums fornemme samlinger, der bl.a. rummer dansk og fransk kunst fra guldalderen til begyndelsen af det 20. århundrede.

Hammershøjs Hvide Døre. Foto: IDM

I 1918 åbnede forsikringsdirektøren Wilhelm Hansen og hans hustru Henny deres hjem Ordrupgaard for kunstelskende medborgere. Her kunne man tage ægteparrets samling af franske impressionister og danske malere fra guldalderen til det moderne gennembrud i øjesyn.

2018 markerer således 100-året for indvielsen af Ordrupgaard. Men en nært forestående om-og udbygning betyder, at Ordrupgaard ikke kan markere jubilæet i eget hus. I stedet fejres det med en slags omvendt fødselsdagsfest, hvor museets primært danske samling kommer ud til gæsten.

Fejringen starter på Holstebro Kunstmuseum, der i foråret bliver vært for et spændende udvalg af Ordrupgaards mesterværker. Kendte malerier af C.W. Eckersberg, L.A. Ring, Theodor Philipsen og Peter Hansen er blot nogle af de mange skatte, der vises på Holstebro Kunstmuseum. Det er første gang, samlingen vises udenfor København.

Med på udstillingen er også et udvalg af Ordrupgaards udsøgte samling af én af dansk kunsts absolutte stjerner Vilhelm Hammershøi. I alt ni malerier med museets meget omtalte nyerhvervelse Hvide døre. Strandgade 30 (1899) som et højdepunkt.

Udstillingen ”Guld og grønne skove. Ordrupgaard 100 år” viser et udvalg af de værker, Wilhelm Hansen samlede fra begyndelsen i 1892 og frem til de første køb af fransk kunst i 1916. Det første maleri, som Wilhelm Hansen købte – et værk der også vises på udstillingen – er et lille oliestudie af Johan Thomas Lundbye. Sammen med øvrige værker af Guldalderens store navne danner dette udgangspunktet for samlingen, der demonstrerer, at Wilhelm Hansen tog afsæt på kunsthistorisk sikker grund.

Men det var samtidens kunst, der for alvor fangede hans interesse. Danske malere som vennen Peter Hansen samt L.A. Ring, Theodor Philipsen og Vilhelm Hammershøi. Dristige valg, fordi disse unge og i samtiden uetablerede kunstnere markerede et nybrud i dansk billedkunst.

 

Læs mere her

Detaljer

Start:
20. januar 2018
Slut:
21. maj 2018

Sted

Holstebro Kunstmuseum
Museumsvej 2A
Holstebro, 7500
+ Google Map
Telefon:
97 42 45 18
Hjemmeside:
http://www.holstebrokunstmuseum.dk/da/holstebro-kunstmuseum.aspx