Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Kunsthistoriens Mestre – Rafael

26. februar 19:30

Kunsthistoriker Signe Jacobsen er tilbage med sine foredrag om kunsthistoriens store mestre. Denne gang om Rafael – renæssancens superstar.

Efter en pause er kunsthistorikeren Signe Jacobsen tilbage med sine populære foredrag om kunsthistoriens mestre på Holstebro Kunstmuseum, hvor hun vil fortælle om maleren og arkitekten Rafael (1483-1520) – renæssancens superstar.

Rafael blev kun 37 år gammel, men han regnes alligevel for at være én af kunsthistoriens allerstørste. Han startede sin karriere i Firenze i begyndelsen af 1500-tallet, hvor han blev påvirket af Leonardo da Vinci. I 1508 blev han kaldt til Rom, hvor han arbejdede som maler for pavehoffet, samtidigt med at Michelangelo skabte loftet i det Sixtinske Kapel.

Rafael er måske mest kendt for maleriet ”Skolen i Athen”, hvor han skildrer en lang række af antikkens filosoffer med Aristoteles og Platon som centrale figurer. Og for ”Den Sixtinske Madonna”, hvor de to englebasser i bunden af maleriet måske er maleriets mest kendte og gengivede detalje.

Rafael sammenfatter mere end nogen anden kunstner, hvad højrenæssancen i Italien går ud på: skildringen af rummet og mennesket med udgangspunkt i den klassiske græske skulptur. Som pavehoffets maler fik han store ordrer og forenede arven fra Michelangelo og Leonardo i sin egen idealiserede og harmoniske stil. Mod slutningen af sit korte liv kom han også til at vise frem mod den ny stil, manierismen.

Rafaels egen kunst er naturligvis i centrum for foredraget, men Signe Jacobsen tegner samtidigt et billede af den tid han levede i og den kunstnerisk baggrund han udviklede sit eget livsværk på og den store betydning, han fik for eftertiden.

Signe Jacobsen er en skattet foredragsholder, der gennem de seneste mange år har samlet sig en stor fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien.

Foredraget arrangeres i samarbejde med Folkeuniversitetet.

For mere information klik her.

Del på de sociale medier

Detaljer

Dato:
26. februar
Tidspunkt:
19:30

Sted

Holstebro Kunstmuseum
Museumsvej 2A
Holstebro, 7500
+ Google Maps
Telefon:
97 42 45 18
Hjemmeside:
http://www.holstebrokunstmuseum.dk/da/holstebro-kunstmuseum.aspx
Del på de sociale medier