Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Samliv 3

17. februar - 1. marts

Kom med til tolv dage hvor liv og arbejde deles med Eugenio Barba og Odin Teatrets skuespillere.

Samliv 3 indebærer, aktivt at dele Odin Teatrets skuespillers arbejdsmiljø i deres hverdagslige individuelle og kollektive kunstneriske, såvel som sociale opgaver. Fokus for Samliv 3 vil være på ”alsidigheden af partituret”, forstået som en teaterstruktur, der er resultatet af skuespillerens dramaturgi og instruktørens dramaturgi.

Under vejledning af Odin-skuespillere starter deltagerne øvelser som modeller for en score. Derefter opretter de scener og blander deres personlige scoringer af fysiske, vokale og musikalske handlinger i en montering med en tekst.

Deltagerne skal have to tekster med,som de har indøvet: et uddrag af en dialog fra et af Shakespeares skuespil (en halv side) og en valgfri tekst, digt eller prosa (en halv side). Derudover skal de kende en sang, og hvis de kan spille et instrument, også et stykke musik. Det er vigtigt, at kunne de to tekster, sange og musik udenad.

Et centralt aspekt under Samliv 3 er den praktiske analyse af de forskellige organisationsniveauer i flere Odin Teatret-forestillinger. Efter hver forestilling vil skuespillerne og instruktøren påpege egenskaberne ved deres specifikke dramaturgi gennem demonstrationer og genopbygning af vigtige øjeblikke fra repetitionerne.

Formålet med Samliv 3 er at reflektere praktisk, teoretisk og sensorelt over de forskellige lag i en forestilling, som teaterstruktur fra skuespillerens dramaturgi perspektiv og instruktørens dramaturgi i forhold til tilskuerne.

Under Samliv 3 vil Odin Teatret vise følgende forestillinger: Inde i hvalskelettet, Døve mands hus, Ave Maria, Salt, Itsi Bitsi og Ode to Progress. Dagen efter præsentationen af forestillingerne vil Eugenio Barba og skuespillerne undersøge de forskellige niveauer i den dramaturgiske konstruktion, så deltagerne kan skelne mellem de forskellige lag, forhold og enkeltelementer, der sammensætter helheden.

Eugenio Barba og skuespillerne vil analysere hver forestilling set fra skuespillerens, instruktørens, tekstens, rummets, musikens og den samlede montering. Den flydende kontinuitet af de forskellige sammenflettede elementer, der bygger tætheden og spændingerne i en forestilling, vil blive undersøgt i forhold til samtidigheden for at understrege de principper, der får de forskellige elementer til at interagere, blandes og blive potentielt stimulerende for tilskuernes opfattelse.

Samliv 3 inkluderer personlig tid for deltagerne til at udvikle deres eget skuespillermateriale. Udveksling med andre deltagere, arbejdsdemonstrationer fra Odins skuespillere, film kommenteret af Eugenio Barba, guidet adgang til OTA (Odin Teatret Archives) og deltagelse i en generalprøve på Odin Teatrets næste produktion med arbejdstitlen Ishi.

For mere information klik her.

Del på de sociale medier

Detaljer

Start:
17. februar
Slut:
1. marts

Sted

Odin Teatret
Særkærparken 144
Holstebro, 7500
+ Google Maps
Del på de sociale medier