Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Ursula Nistrup – From The Pink Sand

23. februar - 19. maj

Lyd- og billedkunstner Ursula Nistrup (f. 1974) har udviklet et storstilet udstillingsprojekt, hvor hun udfolder et sansemættet fremtidsscenarie, hvor menneskeheden har øvet massiv indflydelse på planeten med vidtrækkende konsekvenser for dens økosystem.

Udstillingen indbefatter lige dele virkelighed og spekulativ fiktion. Udgangspunktet for projektet er særlige sommerfuglearter, der i tørkeperioder ernærer sig af ørkensand som var det organisk føde. En sådan tilpasningsdygtighed understøtter på fantasifuld vis forestillingen om nye symbiotiske organismer, der samtidig bibringer håb om vores fortsatte eksistens og overlevelse. Ørkensandets vindkast, sommerfuglens nerveceller og menneskets høreorganer omsættes kunstnerisk til lydlige klangfarver, skulpturer, ord og billede i en omfattende scenografi.

Ursula Nistrup har til udstillingen arbejdet sammen med tonemester Peter Albrechtsen, musikeren Cæcilie Trier samt forfatteren Ida Marie Hede. Udstillingens installatoriske elementer er skabt i samarbejde tekstildesigner Elisabet Flejsborg.

I udstillingen optræder også en væsentlig del af Nistrups tidligere værkproduktion. Det drejer sig bl.a. om fotoserien Rock Music (2015), der afbilder den type granitbloksten, som i 1500-tallet blev anvendt til opførelsen af det berømte Vithala tempelkompleks i Indien. Granitblokkene besidder særlige resonansegenskaber, som bevirker, at templets søjler ved lette slag afgiver toner og klange.

Vithalatemplet danner også udgangspunkt for det omfangsrige værk Pink Pillars (2018), der i skulpturel form gengiver dets akustiske granitsøjler. Det samme gælder Resonating Pillars (2017), en række håndstøbte og individuelt bearbejdede porcelænssøjler der opfanger, og ved hjælp af særligt sensitive mikrofoner, forstærker udstillingsrummets lyde til bølgende, melodiske klange som et skulpturelt kor. Porcelænssøjlerne er skabt på Royal Copenhagens værksteder i samarbejde med modellør Bo Jørgensen.

Hvad angår lyd er der her tale om et mangeårigt undersøgelsesfelt hos Nistrup: “Lyd er en helt fundamental dimension i tilværelsen, der samtidig er i stand til at skabe verdener, intime forestillinger og udvidede rum. – En vital kraft simpelthen”.

From the Pink Sand er samlet set en rejse i tid og rum, der omhandler livets opretholdelse. Det er samtidig en udstilling, der i lyset af vores nuværende klimakrise påpeger nødvendigheden af at forstå livet på planten Jorden, i et perspektiv som er hinsides menneskets erfaringshorisont.

For mere information klik her.

Del på de sociale medier

Detaljer

Start:
23. februar
Slut:
19. maj

Sted

Holstebro Kunstmuseum
Museumsvej 2A
Holstebro, 7500
+ Google Maps
Telefon:
97 42 45 18
Hjemmeside:
http://www.holstebrokunstmuseum.dk/da/holstebro-kunstmuseum.aspx
Del på de sociale medier