Borgmesteren i Holstebro Kommune, H.C. Østerby, retter en stor tak til Udsatterådet og andre frivillige for indsatsen med at byde mere end 800 ukrainske fordrevne velkommen med “madkasser”.

Virksomheder og private har gavmildt doneret overskudsvarer og mad, mens kommunen har bidraget økonomisk. Men det er de frivillige fra Udsatterådet, som har stået for at indsamle og uddele “madkasser” til mere end 800 ukrainske fordrevne.

Nu har repræsentanter for Udsatterådet så været en tur på rådhuset, hvor der fra kommunens side er blevet sagt tak for godt samarbejde. “Selv tak, vi har været glade for at kunne bidrage”, lyder det fra Udsatterådets formand, Pia Aggerholm:

– “Nogle af dem, som har hjulpet, har måske selv på et tidspunkt haft behov for hjælp. Og når man selv har stået i en usikker situation, så betyder det bare rigtig meget også at kunne være med til at hjælpe andre”, siger hun.

Oplevelse af fællesskab og sammenhold
De mange donationer og den enestående indsats fra de frivillige har gjort det muligt at byde de ukrainske fordrevne velkommen på en nyskabende måde, hvor kommune og private sammen har formået at løfte den vanskelige opgave.

– “Når ukrainerne bliver mødt af folk, som har forståelse for deres situation, er det med til at skabe en oplevelse af fællesskab og sammenhold. De frivillige i Udsatterådet har gjort en kæmpe forskel”, siger Holstebro Kommunes borgmester, H.C. Østerby.

Opgaven med at byde de ukrainske fordrevne velkommen med “madkasser” er et godt eksempel på, hvordan frivillige organisationer og kommunen kan inddrage hinanden og hjælpe med at understøtte hinandens opgaveløsning.

– “Vi har behov for de frivillige. De frivillige har en vigtig rolle og kompetence at tilbyde i forhold til den her slags afgrænsede opgaver, hvor der er brug for en hurtig indsats uden for meget bureaukrati. Og nu har vi nogle gode erfaringer og et godt samarbejde at trække på, næste gang der bliver brug for en fælles indsats”, siger H.C. Østerby.

Holstebro Kommune har brugt omkring 260.000 kroner på “madkasser” til ukrainske fordrevne uden opholdstilladelse.

Kilde

Foto: ABW