120-året for den betydningsfulde kunstner Alberto Giacomettis fødsel fejres i Holstebro! Blandt andet med et teatershow og en ny ophængning her på museet.

I anledning af 120-året for kunstnerens fødsel præsenterer DOO performing arts group / Det Flyvende Teater et totalteater- og danseshow frit efter Alberto Giacometti.

Det er gratis at opleve forestillingen, der finder sted på Friluftscenen i Lystanlægget, Holstebro.

Book billetter:
Den 11. juni kl. 21
Den 12. juni kl. 21
Nb. Billetter kan også findes ved indgangen.

Forestillingen Alberto er en rejse gennem Giacomettis imaginære verden som skildres i et totalteatershow med musik og dans.

Giacomettis Kvinde på kærre – også kendt som Maren på vognen – er blevet et symbol på Holstebros kulturelle opblomstring og et vartegn for byen. I forestillingen vækkes både kunstneren og hans værk til live over 50 år efter værkets afsløring i Holstebro. Her konfronteres de med nye generationer i mødet med samtiden.
Læs mere om forestillingen

Foruden at være en fejring af Giacometti markerer forestillingen et farvel fra DOO performing Arts Group til Holstebro, hvor Linda Sugataghy og Guiseppe L. Bonifati bl.a. har ageret førstedame og borgmesterkandidat som del af deres flerårige kunstprojekt Kunstpartiet . Læs mere om historien bag forestillingen på side 14 i denne uges udgave af Holstebro Onsdag .

Medvirkende: Alberto M. Guinaldo, E (Alberto Giacometti); Mariann Mikkelsen, DK (Maren) og 18 unge dansere fra Det Kongelige Teaters Balletskole i Holstebro (Væsenerne fra skoven).
Dramaturgi og instruktion: Giuseppe L. Bonifati, I
Koreografi: Melody Putu, ZA
Originalmusik: Claudio Passilongo, I
Animeret video promotion: Four 55 ltd, UK
Set design: Linda Sugataghy, H
_
Alberto M. Guinaldo spiller Alberto Giacometti i forestillingen Alberto. Foto: Linda Sugataghy

Alberto realiseres i samarbejde og med støtte fra:

Ophængning af Paris sans fin

I sammenhæng med forestillingen Alberto markerer Holstebro Kunstmuseum 120-året for Giacommetis fødsel med en ophængning af kunstnerens grafiske hovedværk Paris sans fin.

Fra og med lørdag den 12. juni vil I kunne opleve de 150 litografier, som tilsammen udgør Giacomettis grafiske værk Paris sans fin, 1958-65.

I værket fastholder Giacometti – i umiddelbart lette og fragmentariske skitser – sine indtryk af byernes by, hvori han levede det meste af sit liv.

Serien kan opfattes som en skildring af et døgn i kunstnerens liv – fra den sene morgenmad på fortovscaféen, over arbejdet i atelieret til deltagelse i det hektiske natteliv. Paris sans fin.
_
Foto: Alberto Giacometti (1901-1966), Paris sans fin, udsnit af titelblad. 1958-1965. Bogværk, 1969.

Maren fejres også
med morgensang og fortællinger

Giacomettis ”Maren o æ Woun”. fejres også i denne tid med arrangementet Marens Morgenmad. Her bliver hun vækket med sang og fortællinger hver dag fra kl. 10den 7. – 11. juni.

I tirsdag var formidlingsinspektør Katrine Sofie Jepsen med til at vække Maren. Sammen med børnene kom fantasien og nysgerrigheden i brug til at leve sig ind i skulpturen og lytte til et udvalg af hendes mange historier.

Arrangementet er fuldt booket med deltagelse af kommunens børnehaver. Men alle er velkommen til at lytte med på afstand.

Fotos | Sammen med børnene vækker skuespiller Roberta Carreri Maren med musik og sang.

Copyright © 2021 Holstebro Kunstmuseum, All rights reserved.

Del på de sociale medier