Artiklen er sponseret

På det seneste er trenden ”Fire Life” blevet mere og mere populær. Denne livsstil er en reaktion på den måde samfundet er sat sammen på, typisk med et arbejde fra 8-16, et lån der skal betales af, og en pensionsalder der stiger og stiger.

Tidligere på måneden kunne man høre om Anja Robanke, der sagde farvel til hamsterhjulet på Vinderup bibliotek. Her henviser hamsterhjulet til en kritik af førnævnte rutine, da mange føler at de ikke passer ind i denne, og ikke ønsker parcelhus, banklån, og fast arbejde. Flugten fra hamsterhjulet er lidt det samme som F.I.R.E.

Financially Independent, Retire Early

Er man tilhænger af F.I.R.E, går man efter ikke at blive afhængig af at skulle betale tilbage på et banklån det meste af sit liv, og kunne gå på pension tidligst muligt. Man arbejder hårdt mens man kan, lever billigt, og sparer op så man kan blive økonomisk uafhængig. For mange handler det ikke om at de ikke vil arbejde, det handler blot om at have muligheden for at gå på pension når de vil, og eventuelt at have råd til at gå ned i timer, når de vil, eksempelvis hvis de får børn.

Investering er en stor del af F.I.R.E.

I modsætning til Anja Robanke, der ønskede frihed til at vælge hvornår hun ville arbejde, og hvor fra hun arbejder, er F.I.R.E. mere fokuseret på ikke at skulle arbejde. Derfor sparer mange op til at kunne investere i aktier. Strategien er ofte at handle aktier der er sikre investeringer, i store, stabile virksomheder. Disse investeringer skal give en langsigtet belønning, der hjælper med den tidlige pension.

Nogle investerer også i investeringsfonde eller ETF’er, der spreder risikoen mere ud. En ETF følger en bestemt række virksomheder og investerer i disse. Nogen følger indekser, som S&P 500, der består af de 500 største amerikanske virksomheder.

Hvordan kommer du i gang med F.I.R.E?

Hvis du selv ønsker at blive økonomisk uafhængig, er det aldrig for sent. Man kan altid tænke at ”hvis jeg bare investerede i den og den aktie for 10 år siden, havde jeg tjent så meget nu”, men i virkeligheden er det aldrig for sent at komme i gang. Økonomisk uafhængighed handler om at bruge sine penge fornuftigt. Det betyder altså at man skal undersøge markedet grundigt når det kommer til investering. Det indebærer dog også en grundig gennemgang af sin økonomi, så man får et grundigt overblik over hvor man bruger sine penge, og hvor man kan spare.

Der er mange inspirationskilder derude, og mange forskellige måder at gøre det på. For at lave en stabil plan som du kan holde dig til i mange år frem, er det vigtigt at du finder din egen måde at gøre det på.

Hvis du selv ønsker at blive økonomisk uafhængig, er det aldrig for sent. PR-foto

Sider2022