Rækken af Kulturperlens onsdagskoncerter bliver i år rykket fra maj til juni og fortsætter i august og september måned.

Vi skulle jo have haft vores første koncert i maj måned, men pga. Covid 19 har vi valgt at flytte første koncert til onsdag den 23. juni – altså Sct. Hans aften-. Der må vi have op til 2000 gæster i Lystanlægget, når de opdeles i to sektioner med hver sin bar og toilet. Hvis der vil være flere restriktioner, så overholder vi dem alle, siger formanden for Kulturperlen, Poul Hornshøj.

Som de første på scenen i rækken af 5 onsdagskoncerter i år, kommer det lokale orkester, Tambourine, som har spillet for os flere gange.  Ind til en omorganisering i 2020 hed de ”Tambourine Men”.  Bandet fik nemlig et nyt kvindeligt medlem – Kirsten Sørensen fra Lem, som er bandets ”benjamin” og nedsætter gennemsnitsalderen på medlemmerne betydeligt.

 Orkestret består af fire lokale musikere fra bl.a. Vildbjerg, Ringkøbing og to fra Harboøre. Bandet har nu spillet i 10 år, og de har alle deres forkærlighed for musik fra 60’ erne, 70’ erne og 80’erne.

Da deres repertoires spænder bredt med bl.a. The Betles, Eric Clapton, Rolling Stones, The Searchers, og Creedence Clearwater Revival og mange flere, skal vi nok få en god start på aftnen, siger Poul Hornshøj.

 

På Slaget 12 kommer på scenen

Vi skulle jo have haft den originale stemme fra The Searchers med Mike Pender, til at afslutte aftnen. Pender har lige meldt afbud til de fire koncerter i Danmark pga. coronaen, så vi måtte handle hurtigt og har så valgt På Slaget 12 med sangerinden Ann-Mette Elten som afløser.

I 1987 strøg PS 12 til tops på landets hitlister. Mange af deres sange havde højt hitpotentiale, men særlig een sang, som vi alle husker, nemlig ”Hjem til Århus”. Sangen er nu blevet en dansk evergreen.

Årene efter første LP har budt på mange succes’er for PS 12, fortæller Poul Hornshøj. De helt store øjeblikke kom, da de udgav de kendte ”Let’s dance”albums – det første i 2002. Albummet blev en kæmpe succes med 110 000 solgte eksemplarer og strøg hurtigt til tops på hitlisten. Allerede i efteråret udkom nummer 2, og senere både nummer 3 og 4, som også blev store succeer. I alt er solgt over 300 000 albums, og sammenlagt med Ann-Mette Eltens soloalbums har de solgt mere end 1 million eksemplarer.

Vi glæder os til en rigtig live-koncert med PS 12, og glæder os til at høre mange af deres kendte sange og melodier, så som ”Ude på det blå Ocean”, Ta’ kæresten i hånden” og mange flere af gruppens markante fortolkninger af 60’ernes store sange, siger formanden

Vi har nu igen troen på, at vi vil få et rigtigt godt musik-år i Lystanlægget, og håber på mange gæster, som gerne vil ud og opleve den levende musik i vort skønne Lystanlæg, slutter Poul Hornshøj.