Cykelstien bliver officielt indviet fredag 16. juni kl. 16.00. Den 5,5 kilometer lange, dobbeltrettede cykelsti skal skabe mere tryghed og sikkerhed for cyklister på strækningen.

Nu bliver det langt mere sikkert at cykle på strækningen mellem Sevel og Mogenstrup. Bortset fra lidt afstribning er arbejdet med den længe ventede, dobbeltrettede cykelsti mellem de to byer nemlig ved at være færdigt.

Cykelstien på 5,5 kilometer har været et stort ønske fra lokalområdet. Den giver mulighed for, at cyklister – heraf mange børn – kan cykle til og fra skole og idrætsaktiviteter uden at skulle dele kørebane med den øvrige trafik på Søgårdvej og Hjelmvej.

Formanden for Teknisk Udvalg, Kenneth Tønning, glæder sig da også over, at cykelstien er klar til indvielse.

– “Jeg er glad for, at vi nu kan skabe mere tryghed for både vores lokale cyklister, cykelturister og andre bløde trafikanter, som kommer til at benytte cykelstien. Samtidig er det et løft til hele kommunen, fordi vi nu er ét skridt nærmere vores politiske vision om at være forbundet af cykelstier fra Mogenstrup i øst til Thorsminde i vest”, siger han.

Den samlede pris for etablering af cykelstien inkl. køb af arealer fra 17 ejendomme løber op i ca. 11,3 mio. kr.

Pynt cyklen eller snør skoene
Den nye cykelsti bliver officielt indviet fredag 16. juni kl. 16.00 ved et arrangement på cykelstien cirka halvvejs mellem Sevel og Mogenstrup. Der bliver budt på taler og lidt godt til ganen.

Firehjulede trafikanter kan parkere i nærheden, men Sevel Borgerforening og Øster Sogns Beboerforening opfordrer til, at man pynter cyklen, snører skoene eller giver løbehjulet blomster på i dagens anledning.

Der er nemlig arrangeret fælles afgang fra Tingstedet i Sevel og fra Fælleshuset i Mogenstrup kl. 15.30 for alle, som gerne vil have selskab på turen.

Kilde

Foto: ABW