Har du en drøm om at bygge dit helt eget hus? Denne løsning sikrer dig, at du får dit hjem lige præcis, som du ønsker det. Men der er også en række faldgruber, som du hurtigt kan falde i, hvis du ikke passer på. I det følgende får du derfor et overblik over, hvad du skal være opmærksom på, hvis du ønsker at bygge nyt.

Forhast ikke dit valg af entreprenør
Noget der i den grad kan få dit byggeprojekt til at gå i vasken, det er, hvis du vælger en entreprenør, der ikke lever op til dine krav. Sjusket arbejde, manglende overholdelse af deadlines og lignende er eksempler på konsekvenser, som kan forekomme, hvis du forhaster dit valg af entreprenør.

Du kan med fordel klikke ind på Bygge.dk, hvis du ønsker at indhente tilbud fra kvalificerede entreprenører, der står klar til at hjælpe dig i mål med at bygge netop dit hus.

Få overblik over tilladelser, lokalplaner og byggegrunden
Det er altid en rigtig god idé at få et overblik over den byggegrund, du har købt, inden du går i gang med at bygge noget. Du kan starte med at forhøre dig hos kommunen om relevante lokalplaner og eventuelle tilladelser, der skal indhentes, inden du kan gå i gang med byggeriet.

Der kan være særlige krav til eksempelvis husets størrelse, placering på grunden eller husets udseende, ligesom der kan stilles krav til valg af byggematerialer.

Læg et luftigt budget på forhånd
Et budget er helt afgørende, hvis du ønsker at undgå, at økonomien løber løbsk. Der skal også være plads til overraskelser i budgettet – deraf et luftigt budget. På den måde kan du nemlig sagtens tackle, hvis der pludselig opstår uforudsete udgifter i forbindelse med byggeriet – og det vil der altså næsten altid forekomme.

Et budget er helt afgørende, hvis du ønsker at undgå, at økonomien i dit byggeri løber løbsk. Pr-foto