– En udstilling og en serieforestilling om en krisesituation, der blotlægger forhold mellem samfund og individ og skaber grundlæggende forandring.

 

 

Holstebro Kunstmuseum har i sommeren 2020 fornøjelsen af at præsentere Kunstteaters projekt Alle i Husene. Udstillingen vil danne scene for en serieforestilling bestående af seks episoder.

Hver episode varer 20 minutter og opføres på udvalgte datoer. Performerne kommer fra et bredt felt af discipliner, som indbefatter teater, cirkus, musik og klassisk sang. Sammen med en række talende skulpturer indtager de rollerne i en dramaturgisk fortælling, der udspiller sig i en foranderlig kunstscenografi. På skærme vil man i udstillingsperioden have mulighed for at opleve de tidligere forestillinger.

Alle i Husene

I udstillingen Alle i Husene følger vi indbyggerne i den lille fiktive by Husene. Den årlige roehøst står for døren, og alle ser med stor forventning frem til denne tid, som traditionen tro fejres med folkefest. Men i år er der noget, der truer roehøsten, og det sender Husene og dens indbyggere ud i et alvorligt uvejr, hvor intet længere er, som det plejer at være.
 
Alle i Husene er en kollektivfortælling om en accelereret udvikling, der kalder på en afbrydelse, og om byen som et fletværk af individuelle skæbner. På skift følges fire karakterer og deres vidt forskellige veje gennem den krise, det lille samfund befinder sig i. Spørgsmål om lokal identitet og krisehåndtering blander sig med mytologiske lag, undervejs som beboerne i Husene ser en ny verdensorden rejse sig fra fundamentet af den gamle.

 
Praktisk informationFind fribilletter til de enkelte forestillinger ved at klikke på det ønskede tidspunkt.
Se alle billetterne her

 

 

1. Episode: ”Markedsdag og fyringsrunder”. Fredag d. 19. juni (Lukket forestilling)
 
2. Episode: ”Synet i marken”. Søndag d. 5. juli kl. 15:00 og kl. 16:00
 
3. Episode: ”Den oversete budbringer”. Søndag d. 19. juli kl. 15:00 og kl. 16:00
 
4. Episode: ”Den ensomme arvtager”. Søndag d. 2. august kl. 15:00 og kl. 16:00
 
5. Episode: ”En fremmed kommer til byen og markens nye folk”. Søndag d. 16. august kl. 15:00 og kl. 16:00
 
6. Episode: ”Høstfesten”. Søndag d. 30. august kl. 15:00 og kl. 16:00
 
NB! Antallet af fribilletter til forestillingerne er begrænset.
Det er gratis at deltage ved forestillingerne efter betalt entré til museerne.
Slip for at bekymre dig om entré – bliv medlem af Holstebro Kunstmuseum Venner.

 
Kunstteater
Kunstteater er et nystartet arbejdsfællesskab for tværdisciplinære kunstneriske produktioner, som blev stiftet af billedkunstner og instruktør Mathias Dyhr i 2018 under hans artist-in-residence hos Nordisk Teaterlaboratorium – Odin Teatret i Holstebro. Mathias Dyhr driver i dag Kunstteater sammen med forfatter Maria Hesselager (f. 1984). Alle i Husene er Kunstteaters største produktion til dato, og den kunstneriske ramme er udarbejdet af Maria Hesselager, Mathias Dyhr og billedkunstner Mathias Toubro (f. 1986). 
Følg Kunstteater på Instagram

Mathias Dyhr – kort biografi 
Mathias Dyhr (f. 1991) er uddannet ved Det Kgl. Danske Kunstakademi. Sammen med Mathias Toubro har han i en årrække stået bag kunstnerduoen Mathias & Mathias, som på det seneste har udstillet på OVERGADEN – Institut for Samtidskunst (Kære, 2018), Tranen og HEART – Museum of Contemporary Art, Herning (Artie, 2017). Blandt hædersbevisninger kan nævnes Elly Dalsgaards Mindelegat og Niels Wessel Bagges Kunstfonds Legat.
Dyhr er desuden skribent ved det skandinaviske kunsttidsskrift Kunstkritikk, og i 2016 debuterede han som forfatter med bogen Skitse til en monografi på forlaget Roulette Russe – en kunstbog, der befinder sig i grænselandet mellem autofiktion og kunstkritik.

Fotos: Kunstteater, Alle i Husene. Tegning: Mathias Dyhr

 
Del på de sociale medier