Ligesom sidste år støtter Holstebro Kommune ‘March mod Ensomhed’. I år udgår marchen fra to af vores byer for at sætte fokus på værdien af fællesskaber og på ensomhed som et sundheds- og samfundsproblem.

Det anslås, at flere end 380.000 voksne og 20.000 børn i Danmark hvert år føler sig svært ensomme. Det er først og fremmest hårdt og invaliderende for den enkelte. Desuden opgør Sundhedsstyrelsen, at ensomhed koster samfundet over 8 milliarder kroner årligt.

Patrick Cakirli gør noget ved det. Hvert år vandrer han gennem hele landet for at sætte spot på problemet. Samtidig samler marchen ind til landsdækkende og lokale initiativer, der forebygger og afhjælper ensomhed.

Du kan hjælpe til
Men Patrick har brug for hjælp. Konceptet er nemlig, at han kun må gå, hvis han har følgeskab. Ellers skal han stå stille. På den måde bliver vandringen symbol på vigtigheden af fællesskab – og på social ansvarlighed i kampen mod ensomhed.

Du kan hjælpe ved at gå med på hele eller bare en større eller mindre del af ruten:

  • Onsdag den 5. oktober kl. 8.00 fra Holstebro Rådhus til Struer.
  • Lørdag den 8. oktober kl. 8.00 fra Ulfkjær Kirke i Ulfborg til Ringkøbing.

Så tag en ven med, hyg jer og støt en god sag. Begge dage er der stående morgenmad fra kl. 7.30.

Fælles ansvar og samarbejde
Ingen fortjener at være ensomme, og det er et fælles ansvar at bekæmpe ensomheden. March mod Ensomhed falder godt i tråd med kommunens andre indsatser mod ensomhed. Indsatser, der går på tværs af forvaltninger og sker i samarbejde med frivillige.

– “Når mennesker får lov at indgå i meningsfulde fællesskaber, er det med til at styrke deres sundhed og trivsel. Derfor sker vores indsats på tværs af forvaltninger og afdelinger og i samarbejde med frivillige foreninger”, siger formand for Social- og Sundhedsudvalget, Jens Kristian Hedegaard.

Kultur- og Fritidsudvalget lægger også vægt på fællesskabers store betydning for mennesker.

– “Vi tror på, at det at deltage i kulturaktiviteter og fritidsliv sammen med andre er vigtige nøgler til at styrke den enkeltes trivsel. Det uanset, om man synger i kor, går til badminton, er med i en læsegruppe eller indgår i en anden form for fællesskab”, siger udvalgsformand Lene Dybdal.

Fællesspisning og Patricks historie
Du kan også være med i to fællesspisninger i forbindelse med Patricks besøg. Udover det gode samvær om maden fortæller Patrick om sin historie med ensomhed. Og der er oplæg om lokale initiativer mod ensomhed.

  • Tirsdag den 4. oktober på Café Care i Holstebro. Fællesspisningen har fokus på unge og ensomhed, men er åben for alle. Den arrangeres af Café Care, Code of Care i samarbejde med Holstebro Kommune.
  • Fredag den 7. oktober i Spejderhytten i Ulfborg. Fællesspisningen har fokus på de lokale fællesskaber og arrangeres af Værestedet Ulfborg og KFUM Spejderne i samarbejde med Holstebro Kommune.
    Marcherne fra Holstebro og Ulfborg er arrangeret af Café Care, Code of Care, Værestedet Ulfborg, KFUM-spejderne Ulfborg, det åbne værested Café Danmarksgade 24 og Holstebro Kommune – og støttet af Nordea-fonden.

Læs mere

Kilde

Foto: ABW