Modellen er allerede kendt fra succesen med skoleroning og talentudvikling hos Holstebro Roklub. Nu er turen kommet til håndbolden, som også er en af de prioriterede sportsgrene i kommunens aftale med Team Danmark.

Der er stor tilslutning til “Håndbold i skolen”, og projektet er kommet rigtig godt i gang. En af skolerne i projektet er Vinderup Skole. Her har eleverne fra 3., 5. og 6. klasse haft håndbold i idrætstimerne siden efterårsferien.

Isabella, Johanne og Frida går alle i 3. klasse og er enige om, at håndbold i skolen er sjovt. Isabella Hebsgaard Andersen går ikke pt. til håndbold, men hun overvejer nu at starte.

– “Det er meget sjovt, og man lærer også noget. Det er faktisk sjovere end at have idræt”, konkluderer hun, mens de to andre piger nikker og er enige.

De tre pigers idrætslærere, Pia Lauritsen og Morten Christiansen, har også været begejstrede for at have en gæstelærer.

– “Det giver noget energi hos eleverne, når der kommer en gæstelærer. Vi kunne godt have lavet det samme, men det giver noget andet, når det er en udefra, der kommer”, siger Pia Lauritsen, som gerne ser en gentagelse af forløbet igen en anden gang.

Projektmedarbejder Søren Nørgaard har også bemærket glæden hos de børn, han har været rundt hos.

– “Det er lidt noget andet end at træne U19-piger, for der er kontant afregning her. Derfor tager jeg det som et godt tegn, når de spontant kommer hen og giver mig en krammer og fortæller mig, at de har det sjovt”, siger en glad Søren Nørgaard som parallelt med håndboldtræningen også har arbejdet på at skabe et link til de klubber, der ligger i umiddelbar nærhed af de fire skoler.

– “Det er vigtigt, at de lokale klubber bakker op og er klar til at tage imod de børn som efter forløbet gerne vil starte til håndbold. Derfor har vi også fokus på at involvere klubberne og har blandt andet afholdt et børnetrænerkursus sammen med JHF for de fire håndboldklubber”, siger Søren Nørgaard.

Bygger bro mellem skoler og foreninger
Projektet har opbakning både i Kultur- og Fritidsudvalget samt Børne- og Familieudvalget.

Lene Dybdal, som er formand for Kultur- og Fritidsudvalget er glad for, at projektet er kommet godt i gang.

– “Det er dejligt, at vi har mulighed for at prøve forskellige skolemodeller af. På den måde understøtter vi også vores foreningsliv. At gå til foreningsidræt, uanset om det er håndbold eller en anden idræt, er en vigtig del af Holstebro Kommunes DNA, så det støtter vi gerne op om”, siger Lene Dybdal.

Hendes kollega i byrådet Klaus Flæng, som er formand for Børne- og Familieudvalget er enig.

– “Formålet med den åbne skole er at bygge bro mellem skolen og foreningslivet. Skoleroning er et godt eksempel på et projekt, som har været en succes både for skolerne og for Holstebro Roklub. Det bliver spændende at se, om vi kan opbygge en lige så succesfuld model indenfor håndbold”, lyder det fra Klaus Flæng.

Næste skridt
Udover Vinderup Skole er skolerne i Tvis, Ulfborg og Nørre Boulevard med i første etape af håndboldprojektet. Første etape løber frem til jul, og de børn som har været med her afslutter deres forløb med et fælles stævne i januar måned.

– “Dagen skal være fyldt med håndbold, sjov og fællesskab. Det bliver en dag med et anderledes skoleskema”, forklarer Søren Nørgaard, som efter jul skal i gang med evalueringen af de første forløb. Derudover skal han også rundt i klubberne for at understøtte og sparre med klubtrænere, som gerne skulle have fået nogle flere børn på holdkortene.

Projektet løber frem til sommeren 2024.

Kilde

Foto: ABW