Helt gratis for publikum og med fokus på verdensmålene fejrer Danmarks Internationale Gadeteaterfestivaler deres 10-års jubilæum med 350 forestillinger i 34 byer fra 11. til 31. august.

Med temaet “GOAL IS ONLY A WISH UNTIL YOU ACT” kombinerer festivalerne kunst og aktivisme ved at gøre komplekse globale mål forståelige og relevante for alle borgere gennem forestillinger, der inspirerer til refleksion og handling.

“Verdensmålene er et komplekst emne men deres relevans for hele verdens befolkning gør dem vigtige. Teater er et perfekt redskab til at simplificere dem på en attraktiv måde for alle aldersgrupper. For eksempel hvilket barn kan glemme vigtigheden af livet under vandet efter at have trådt ind i en kaskelothval? Hvordan kunne kvindernes usynlige grænser symboliseres bedre end kvinderne under paraplyerne, som kun åbnes for dem, der får tilladelse? Hvor spektakulært er det at bekæmpe forurening sammen med to arbejdsløse samuraier der tager naturens side i den vigtigste kamp? Hvad er vejen til et perfekt og sundt liv, når vi bliver omgivet af moderne kvaksalver med deres mirakelmidler?” siger festivalleder Zelis Niegaard og inviterer alle til byens rum for at møde kunstnere fra Japan, Canada, Frankrig, Storbritannien, Holland og Danmark som hver repræsenterer en af de 17 verdensmålene.

Festivalens program 

Grafik: Gadeteaterfestival.dk