Fra og med i dag er kravet om mundbind og coronapas ophævet ved besøg på Holstebro Kunstmuseum.
Chefkonservator Elizabeth Baadsgaard beholder dog lupbrillerne på under sit arbejde med at undersøge og sikre bevaringen af bl.a. malerierne på særudstillingen GNIST. Et arbejde, vi skal høre nærmere om i den kommende begivenhed på museet.
Som en hale bringer vi en fortælling om museets formidlingsaktiviteter.
Konservatorens fortælling | Omvisning i GNIST
Kom med når chefkonservator Elizabeth Baadsgaard ser på malerier med lup og lygte i udstillingen GNIST og oplev kunsten gennem en konservators øjne.
Onsdag d. 9. februar kl. 19:30 kan I komme med malerikonservator Elizabeth Baadsgaard på omvisning i Holstebro Kunstmuseums aktuelle udstilling GNIST. J.F. Willumsen / Olivia Holm-Møller / Asger Jorn. I samtale med museumsinspektør Teresa Østergaard Pedersen dykker vi ned i malerier af Willumsen, Holm-Møller og Jorn, og vi hører om det særlige blik, en konservator har på værkerne.
Konservatoren er den, der kommer allertættest på kunstværkerne. Hør om pigmenter, penselstrøg og revnedannelser i udvalgte malerier af Olivia Holm-Møller, om Jorns tykke farvelag og særligt følsomme gule farve samt om J.F. Willumsens rene farveflader og en speciel lim lavet af svømmeblæren fra fisk. Vi kigger også om på bagsiderne af udvalgte malerier.
Praktisk information Tilmelding er nødvendig. Bestil billet her
Gratis for medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner (inkl. evt. ledsager) og unge under 26 år. Pris for ikke-medlemmer: 50 kr.
Dørene åbner kl. 19:00. Kom gerne i god tid. _ Øverst Elizabeth Baadsgaard under indtjek af værker til særudstillingen GNIST Midtfor: Fra indtjek af værker til GNIST Nederst: Bagsiden af et af Olivia Holm-Møllers malerier er et værk i sig selv🌼
Fortælling fra museet | Skulpturforløb blandt museets – og byens kunst
Torsdag d. 20. januar summede Holstebro Kunstmuseum af liv, da små 100 elever fra billedkunstfaget ved Holstebro Gymnasium deltog i et skulpturløb, der tog eleverne ud blandt byens kunst, samlingens værker og ikke mindst gav dem en hands-on fornemmelse for mediet.
Tilsammen faciliterede billedkunstlærere Ane Charlotte Skou Sølvsten og Pernille Damgaard Jensen i samarbejde med formidlingsinspektør, Katrine Sofie Jepsen, dagens undervisningsforløb.
Programmet bød både på skulpturvandring i byen, opgaver løst i samtale med Katrine blandt museets værker – og i museets underetage kunne eleverne deltage i en skulpturworkshop og få fornemmelse for værkerne ved at modellere dem i ostevoks.
Blandt de deltagende billedkunsthold var museumsklassen, hvis undervisning tilrettelægges i samklang med museets udstillingsprogram og som tilbyder eleverne en særlig tilknytning til kunstmuseet.
Det er blandt museets fornemmeste opgaver at formidle samlingen i samarbejde med skoler og uddannelsesinstitutioner. I den forbindelse har Katrine udviklet et undervisningsmateriale til den aktuelle særudstilling GNIST samt til museets samling med fokus på samtidskunsten.
💡Materialet kan også benyttes til at sætte samtaler i gang og åbne op for læring, når I som gæster besøger museet på egen hånd.
Materialet er frit tilgængeligt som PDF her: Inspirationsmateriale til GNIST Inspirationsmateriale – Samtidskunst