Borgmester H.C. Østerby bakker op om, at sundhedsmyndighedernes skærpede tiltag for at bremse corona-smitten også gælder for Holstebro Kommune fra fredag kl. 16.00.

Regeringen har i dag besluttet at udvide antallet af kommuner, som bliver omfattet af de nye corona-tiltag for at bevare epidemikontrollen og forsøge at undgå en hård nedlukning omkring jul og nytår.

Indtil nu har regeringen indført en række nye skærpede tiltag i 38 kommuner. Fra på fredag 11. december kl. 16.00 gælder disse tiltag i yderligere 31 kommuner – herunder Holstebro.

– Vi har længe haft et alt for højt smittetryk i kommunen, og det ser ikke ud til at blive bedre, uden at vi gør noget mere drastisk for at dæmme op for smitten. Derfor er regeringens beslutning om at udvide den delvise nedlukning et nødvendigt håndtag, som med en fælles indsats forhåbentlig kan holde smitten fra døren op mod jul, siger borgmester H.C. Østerby.

Han deltog i dag i et videomøde med sundheds- og ældreministeren, som fortalte 31 kommuner, at de nu også bliver del af de særlige tiltag til og med 3. januar 2021. I alt 79 procent af befolkningen bor i de 69 kommuner som fremover bliver omfattet.  

– På den ene side vil vi jo helst undgå at blive begrænset i vores udfoldelse. På den anden side kan det eskalere situationen til noget meget værre ved ikke at gøre noget. Jeg ved det bliver en svær tid for alle – økonomisk og menneskeligt. Både for store dele af erhvervslivet og for vores sårbare og isolerede borgere. Men lad os stå sammen om at bremse smitten, så alle kommer sikkert gennem denne tid, siger H.C. Østerby.

Se hvilke tiltag der er tale om i de 69 kommuner på coronasmitte.dk/lokale-tiltag

Del på de sociale medier