Kulturperlen fejrer i år 25 års jubilæum med onsdagskoncerter i Lystanlægget i Holstebro, og tager en tur ad Memory Lane med musik af tidligere besøgte kunstnere blandet med nyere grupper.

Af Bent Vium

Vi skal faktisk fejre to jubilæer i år, siger Kulturperlens formand Poul Hornshøj. Det er allerede 25 års siden vi havde de første onsdagskoncerter, dengang med tre bands hver aften. Samtidig skal vi fejre, at Stig og Bamses Venner nu har besøgt os i 10 år.

Vi begynder onsdag den 29. maj, hvor vi får besøg af borgmester H. C. Østerby, som holder jubilæumstalen. Samtidig skal vi have et af de bands på scenen, som har besøgt os flere gange i årenes løb, nemlig Pernille Højmark og Sweathearts. De kan sætte gang i jubilæumsfesten, mener formanden. Samme aften vi også besøg af et band fra Århus, Four Snacks, et ungt orkester, som kan mestre meget af musikken fra 60’erne, 70’erne og 80’erne.

Lige før sommerferien, onsdag den 26, juni, får vi så besøg af Stig og Vennerne, som vist ikke behøver meget præsentation. Før Stig går på scenen får vi en nyhed på scenen, den i Liverpool boende sanger, Danny Roman med band, som leverer et fantastisk Tom Jones Tribute. Ikke alene ligner han Tom Jones, men stemmen ligger også tæt på den originale. Denne aften venter vi rigtig mange i Lystanlægget, håber Poul Hornshøj.

Til sommerens næste sommerkoncert, den 7. august, bliver det et genhør med to tidligere benyttede bands. Fra Sverige kommer Tombola Bands, som vi havde som husorkester gennem mange år. De kan spille alt, hvad vi kan ønske os – og gerne i country stilen. Aftenen sluttes af med det engelske band, Herman’s Hermit, som har gæstet os flere gange gennem de mange år, også til Vestjyllands smukkeste Nostalgfiestival. De blev især kendt for melodien ”No Milk Today”, og den får også at høre igen, siger formanden.

Hele sommersæsonen sluttes af onsdag den 4. september med et stort brag med danske kunstnere, nemlig i showet ”It’s only Rock’n Roll – but we like it”. Det er de fire sangere Bobo Moreno, Søren sko, Mathilde Falch og Poul Halberg, som gennem de senere år har rejst rundt med dette show, hvor de synger sange fra The Rolling Stones, The Beatles, The Who, The Kinks samt mange andre af de store navne. Bag dem har de et 5-mands stort band.

Aftenen sluttes af med en koncert af Johnny Logan, Den tidligere irske vinder af Melodi Grand Prixet. Han har flere gange være på scenen hos os, og vi har også tidligere sagt, at nu var det sidste gang for flere år siden, men efter en pause, kommer han igen. Vi bliver hvert år bestormet af fans – også mange helt unge, som gerne vil se og høre ham, så nu slutter han såvel sæsonen som aftenen af. Til denne aften venter vi også mange gæster i Lystanlægget, slutter Poul Hornshøj.

Pressefoto