Hvis du går med en mistanke om, at du har rotter i dit hjem, er det vigtigt at gøre noget så hurtigt som muligt. Rotter og andre skadedyr er nemlig til gene for både dig og din bolig.

Men hvordan finder du ud af, om du har rotter, og hvad stiller du op, hvis du har?

Hold øje med tegn på rotter

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du har rotter på din grund, så er du nødt til at holde øje med forskellige tegn på rotter. Der findes mange tips og tricks til, hvordan du lurer, om der er rotter eller ej, men det er bl.a. en god idé at kigge efter gnavespor, rottereder, gangsystemer, fedtede pletter m.m. Det er nemlig alt sammen tegn på, at du har rotter.

Kontakt en skadedyrsbekæmper

Hvis din mistanke fortsætter, så er det en rigtig god idé at kontakte en skadedyrsbekæmper hurtigst muligt. Rotter er potentielt farlige for både dig og din bolig, så hvis du ser spor på rotter, så er du nødt til at gøre noget med det samme. Det er bedre at kontakte en skadedyrsbekæmper én gang for meget end én gang for lidt. Det er nemlig ikke sikkert, at du er 100% sikker på, at du har rotter.

Det er svært selv at stille noget op mod rotter, så skadedyrsbekæmpelse er en rigtig god løsning. En skadedyrsbekæmper har styr på at få rotter væk fra din grund.

Hold rotter væk fra din grund fremover

Der er forskellige tips til, hvordan du bedst muligt holder rotter væk fra din grund. Det er f.eks. ikke nogen god idé at have skrald, fuglefoder eller madrester liggende rundt omkring i din have. Det er noget, der tiltrækker rotter, selvom du måske ikke lige umiddelbart tænker over det.

Skrald tiltrækker rotter. PR-foto
Del på de sociale medier