Det er ikke kun Thorsminde Havn som får vind i sejlene, når mølleparkerne skyder op i Nordsøen. Derfor har lokale virksomheder og erhvervsaktører været inviteret til det første temamøde om vind-branchens forventninger, samarbejde og behov.

Thorsminde bliver servicehavn for Danmarks største havvindmøllepark og kan se frem til en historisk udvikling med erhvervsmuligheder langt ud over kajkanten.

Derfor var forretningsdrivende i Thorsminde og omegn samlet for at komme et skridt nærmere indkredsningen af de muligheder det nye vindeventyr byder på. Der bliver brug for materialer, service og andre forsyninger til mandskab og arbejdspladser. Alt lige fra bolig, transport og indkøb til bespisning, vaskeri og overnatning.

Hvad har energiselskab og møllebyggere brug for?
Thorsminde Havn og Holstebro Kommune stod bag arrangementet. De havde inviteret Vattenfall, som skal opføre havvindmølleparkerne Vesterhav Nord og Syd og fortalte om hvordan arbejdet med etableringen af de to vindmølleparker skal foregå, tidsplaner, forventninger, samarbejde og behov som operatør.

RWE, der skal bygge og drifte Thor Havvindmøllepark, etablerer sig i Thorsminde i løbet af foråret 2023.

Store, men ukendte perspektiver
Der er store tal. Der er mange forventninger. Der er store drømme. Og der er meget usikkerhed. Der er ingen på nuværende tidspunkt, der kender de endelige svar.

Et af scenarierne blandt nogle af de lokale erhvervsdrivende var, at håbet er, at der på sigt kan etableres fuldtidsstillinger hen over hele året, så fx servicebranchen ikke længere skal tænke i sæsonudsving.

Bliv klar til det store ryk ind på havnen
Virksomheder kan også gå i gang med at geare forretningen til det store vind-eventyr allerede nu. Virksomhedskonsulent Ole Overgaard fra Erhvervshus Midtjylland er hyret ind til at hjælpe med sparring og gode råd målrettet din virksomhed. Ring på 3080 1396 eller mail til oov@erhvervshusmidtjylland.dk

Læs mere

Foto: ABW