I konkurrence med 21 andre byer i hele landet endte Holstebro helt i top, da prisen for Danmarks Bedste Handelsby 2020 i dag blev uddelt i Messecenter Fredericia.

 

Kåringen er bl.a. baseret på interviews med kunderne.

Med kåringen gentager Holstebro successen fra 2006, hvor byen første gang vandt titlen som Danmarks bedste handelsby. Dengang blev Holstebro også kåret som den flotteste handelsby – en titel byen har vundet fem gange i alt.

Det var en glad og stolt borgmester, der fik overrakt prisen.

– Kåringen viser, at alt det vi gør for at udvikle Holstebro by i et tæt samarbejde mellem detailhandlen, ejendomsejerne, kulturinstitutionerne, kommunen og engagerede borgere virker. Alle, der bidrager til at skabe de spændende byrum og gode muligheder for handel og oplevelser i byen, har en aktie i kåringen. Og den giver blod på tanden til at fortsætte den fælles indsats for at fastholde og videreudvikle Holstebro som en levende by, hvor man får mange oplevelser med sig når man går i butikker, på café eller restaurant, siger H.C. Østerby.

Borgmesteren peger på de gode offentlig-private partnerskaber i Holstebro Udvikling, CityVækst og BID-projektet. De har bl.a. resulteret i Byens Plan for de næste mange års udvikling af bymidten og sygehusgrunden. Projekterne i Enghaven, på slagterigrunden og ved Nørreport er også med til at sikre, at Holstebro fremover er en by, som er spændende og attraktiv at gæste, bo og handle i.

Et stort skulderklap

Formanden i Holstebro Handelsstandsforening, Michael Ulsted, jubler også over kåringen. Nye butikker er åbnet i gågaderne, og flere er på vej. Han tilskriver den positive udvikling, at Holstebro har et godt ry, og at der fra mange sider er stor opbakning til at fastholde Holstebros position som handelsby.

– Kåringen er et stort skulderklap til de mange aktører, som er med til at tænke nyt og udvikle handelslivet i vores by. Og den er en dejlig opmuntring i en tid, hvor detailhandlen over hele landet er presset af corona-pandemien og nethandel. Kåringen er også et udtryk for, at vi ikke hviler på laurbærrene, men at vi i fællesskab konstant arbejder på at skabe udvikling i handelsbyen Holstebro, siger Michael Ulsted.

Foruden priserne for Danmarks Bedste Handelsby i 2006 og 2020 er Holstebro kåret som Danmarks Flotteste Handelsby fem gange i 2006, 2008, 2010, 2012 og 2014.

Fakta

  • Kåringerne foregår hvert andet år. I år er det 8. gang.
  • Foruden bedste og flotteste handelsby kåres også hyggeligste, bedst markedsførte, mest servicemindede og mest innovative handelsby.
  • Kåringerne er baseret på interviews med kunder og juryens bedømmelse.
  • Juryen består af diverse fagfolk.
  • I bedømmelsen lægges der bl.a. vægt på kundetilfredshed, bymiljø, kunst og byliv, parkering og tilgængelighed, visioner for udvikling, bidrag til og fra lokalsamfundet samt markedsføring.
  • Kåringerne arrangeres i et samarbejde mellem Detailforum og ICP.
Del på de sociale medier