Engang troede vi på fremtiden – hvordan vi gik fra optimisme til sortsyn, og hvorfor det kan redde os.
Oplev Christian Bennikes personlige fortælling om at vokse op i en optimistisk periode i 90’erne og 00’erne, men nu leve i det modsatte – i en verden præget af krise og pessimisme. Tidsånden er skiftet og har forandret vores syn på politik, kultur, økonomi og på os selv. Men det er ikke kun et problem, det kan også blive vores redning.

Foredraget trækker blandt andet på eksempler fra populærkulturen – Friends, Thomas Helmig, Sex and the City – men også analyser af den politiske og økonomiske udvikling i Vesten. Christian Bennike viser, hvordan tiden nu er skiftet.

Valg til Europa-Parlamentet
9. juni er der valg til Europa-Parlamentet, og da demokratiet i disse år er under pres, vil foredraget også komme omkring vigtigheden af, at EU-borgerne bruger deres stemme.

Både i sin bog af samme navn (Gyldendal, 2023) og i foredraget rejser man som tilhører med rundt i Europa: til valgmøde hos Marine Le Pen, til debatter med tidens store tænkere, hjem til barndommens Fyn – og ind i film og musik, der afspejler Christian Bennikes tid. Det hele er samlet i en jeg-fortalt beretning, som også er en fortællingen om en generation.

Foredraget er finansieret af Europe Direct Midtjylland (Europe Direct Midtjylland | Struer Bibliotek), der er medfinansieret af Europa-Kommissionen.

Det foregår klokken 18.30-20.30 d. 13.05.24 på Holstebro bibliotek.

Bestil billetter

Kilde

Foto: ABW