Sofie Thorsbro Dan og Elisabeth Colding Sivertsen
Sofie Thorsbro Dan (violin) og Elisabeth Colding Sivertsen (klaver) besøger Holstebro Bibliotek med et meget spændende stykke musik. Det er John Adams’ “Road Movies” fra 1995, som er en minimalistisk komposition i 3 satser.
1. Relaxed Grove
2. Meditative
3. 40% swing

Ved minimalistisk musik forstås musik med regelmæssig puls, taktslag eller “beat”, hvor korte motiver udvikler sig langsomt. Man oplever som publikum derfor en forskydning i musikken – også kaldet loop. I 1. og 3. satsen er denne musikalske teknik meget tydelig at høre; et relativt simpelt tonemateriale forskydes og bliver til en kompleks sats, hvor både musikere og publikum skal holde tungen lige i munden.
2. satsen har derimod en helt anden karakter som satsbetegnelsen også indikerer. Her kan man læne sig tilbage og nyde en lettere blues-sats med et roligt og improvisatorisk aftryk. I denne sats bliver violinens dybeste streng stemt en hel tone ned, hvilket giver satsen en unik karakter. I USA bliver netop 2. satsen kaldt for et stille mesterværk.

Om Duo Simultas
Sofie Thorsbro Dan (violin) bor til daglig med sin familie i Holstebro, hvor hun også er ansat på musikskolen og Orkesterefterskolen og herudover Skive Musikskole som violinlærer. Sofie blev uddannet fra konservatorierne i Aarhus, Wien og Graz mellem 2009-2015 og har i de seneste år turneret som freelance solist og kammermusik i lande som Sverige, Schweiz, Østrig, USA, Japan, Canada og Mexico. Fra 2016-17 var hun medlem af Lucerne Festival Academy stiftet af Pierre Boulez, hvor hun bl.a. optrådte med musikere og dirigenter som Anne Sophie Mutter, Alan Gilbert og Susanne Mälkki.

Elisabeth Colding Sivertsen (klaver) er ligeledes bosat i Holstebro, og har været klaverlærer og talentlinjekoordinator på Holstebro Musikskole i en årrække. Elisabeth er uddannet pianist på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, Lithuanian Academy of Music og afsluttede i 2020 sin uddannelse med solistklassen fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus. Hun er prisvinder ved konkurrencer nationalt og internationalt og har optrådt som solist med bl.a Aarhus Symfoniorkester og Sofia Soloists, Bulgarien. Hun er nu ansat som organist ved Herborg, Nr. Vium og Troldhede Kirker, og er i gang med organistuddannelsen på Vestervig Kirkemusikskole.

Kilde

Foto: ABW