Flere af underpuljerne er nye, men det handler stadig om dans, teater, film, musik, billedkunst, litteratur, udstillinger, foredrag – eller noget helt andet, der ikke passer ind i de klassiske kulturformer.

Kulturpuljen rummer de såkaldte frie midler til kunst og kultur, som byrådet har øremærket til kulturelle aktiviteter i hele kommunen.

– “Vi har sammensat underpuljerne, så de matcher specifikke målgrupper, særlige udviklingsmål eller aktuelle fokusområder, som for eksempel det kommende byjubilæum, der har sin egen aktivitetspulje. Vi vil også gerne motivere ansøgerne til at prioritere kulturtilbud for børn og unge”, siger Lene Dybdal, formand for Kultur- og Fritidsudvalget, der behandler ansøgningerne.

Hvis din aktivitet eller projekt ikke passer ind i de nye underpuljer, kan du ansøge puljen til alment kulturelle formål, som også er den største pulje. Underpuljerne består af:

  • Børnekulturpuljen
  • Ungekulturpuljen
  • Udviklingspuljen “Kulturen til forskel”
  • Almenpuljen

Hertil kommer den midlertidige “Byjubilæumspuljen”, der kun støtter aktiviteter i jubilæumsåret – med ansøgningsfrister i 2023 og 2024.

Er det også nyt?
I ansøgningen kan aktørerne bl.a. fortælle, om projektet eller aktiviteten er nyskabende, om det vil tiltrække nye målgrupper eller engagere publikum på en ny måde. Eller hvordan det skal markedsføres, om det er en ‘engangsforestilling’ eller noget, der sætter mere varige spor? Og hvorvidt det gør brug af anderledes ‘locations’, og om bæredygtighed er tænkt ind?

Udvalget opfordrer til kun at søge én underpulje ad gangen med samme projekt. Kontakt Kultur og Fritid, hvis du er i tvivl om, hvilken pulje der passer bedst til projektet eller aktiviteten.

  • Frist for næste ansøgningsrunde i den nye puljeordning er 1. maj
  • Der afholdes infomøder om Kulturpuljen flere gange om året i Holstebro, Vinderup og Ulfborg
  • Læs mere på holstebro.dk/kulturpuljen

Kilde

Foto: ABW