40 unge deltog i lodtrækningen om at komme med til fejringen af H.K.H. Prins Christians 18-års fødselsdag. Nu er de to heldige trukket – det bliver to 18-årige fra Holstebro og Mejrup, som skal repræsentere Holstebro Kommune.

Så er der sat navn på de to unge fra Holstebro Kommune, som skal med til fejringen af H.K.H. Prins Christians 18-års fødselsdag.

De to heldige er Mille Bay Mortensen fra Mejrup og Mads Meyer Bennedsgaard fra Holstebro, som begge er 18 år. De kan nu – sammen med andre unge fra resten af landet – se frem til at deltage i et gallataffel på Christiansborg Slot med H.M. Dronningen som vært.

Mille går til daglig i 2.g på Holstebro Gymnasium og HF. Hun bruger en del af sin fritid på at dyrke gymnastik og være frivillig gymnastiktræner – og passe arbejdet på en lokal tankstation. Hun kan dog godt finde tid til at deltage i den kongelige fest.

– “Det bliver en kæmpe oplevelse at være med. Jeg synes, at det er særligt spændende, fordi vi er jævnaldrende, og Prins Christian er den kommende konge i min generation”, siger hun.

Mads går i 2.g på Holstebro Handelsgymnasium, hvor han er med i skolens festudvalg. Fritiden går med at spille en masse golf, padel og fodbold og med at passe omgangskredsen. Den kan ske at blive udvidet, når han skal til fest med de kongelige og mange andre 18-årige 15. oktober.

– “Det er en kæmpe ære at få mulighed for at være med til fejringen af Prins Christians fødselsdag. Jeg er sikker på, at det bliver en kæmpe oplevelse, jeg aldrig vil glemme”, siger han.

40 unge deltog i lodtrækningen
Det er Kongehuset, som har bedt hver af landets kommuner om at finde to unge af forskelligt køn til at deltage i gallataflet.

I Holstebro Kommune kunne 118 unge, som er fyldt eller fylder 18 år i perioden 1. september-15. oktober 2023, melde sig til at deltage i lodtrækningen. Desuden kunne Holstebro Ungdomsskole byde ind med kandidater.

I alt 40 unge fra hele kommunen havde et lod med i skålene, da direktør for Børn og Unge, Helle Støve, onsdag trak Mille Bay Mortensen og Mads Meyer Bennedsgaard som vindere. De var torsdag eftermiddag på besøg på rådhuset for at høre lidt om praktikken i forbindelse med gallataflet.

Kommunen oplyser nu navnene på de heldige vindere til Kongehuset, som så sender en officiel invitation direkte til de to unge.

Kilde

Foto: ABW