I dag holder MT Højgaard Danmark speeddating for potentielle samarbejdspartnere i Thorsminde. Her vil de fortælle om det kommende projekt med at etablere transformerstationen ved Volder Mark. Målet for MT Højgaard er at få et overblik over, hvilke kompetencer, der er i området.

I løbet af efteråret 2023 går MT Højgaard i gang med det enormt store entreprenørarbejde, der er forbundet med at etablere den transformerstationen på land, hvor al strøm fra havvindmølleparken THOR samles.

– “Vi kommer til at fortælle nærmere om, hvad opgaven med at etablere stationen går ud, for på den måde at give et indtryk af, hvilke kompetencer vi får brug for. I perioder vil vi beskæftige 10-20 mennesker og i andre perioder vil vi trække på ca. 120 medarbejdere”, fortæller Hasse Stouby Jensen, der er projektdirektør hos MT Højgaard.

Kompetencer skal forstås bredt

Det med kompetencerne skal forstås bredt og er inden for en varieret pallette af fagligheder. Det betyder fx, at det kan være alt fra mad og forplejning, beboelse og overnatningsmuligheder eller service af en gummiged eller gravemaskine på entreprenørpladsen MT Højgaard er også på udkig efter lokale byggemarkeder, som de allerede nu ved at de kommer til at frekventere hyppigt.

– “Mit håb er at jeg får samlet en god stak visitkort sammen efter mødet i Thorsminde i dag. Det er ikke sikkert, at vi på dagen kan se, hvad vi kan bruge hinanden til, men jeg noterer alle kompetencer ned på visitkortene. Nogle tager jeg fat i med det samme, andre gemmer jeg. Det er egentligt meget lavpraktisk og når vi står og mangler “hænder” eller kompetencer, ved jeg, hvem jeg skal have fat i”, siger Hasse Stouby Jensen.

Arbejdspladser i vente
Siden RWE valgte Thorsminde som service- og energihavn for byggeriet og driften har forventningerne været store. Perspektiverne er, at projektet skaber 200-400 midlertidige job i byggefasen og 50-60 permanente arbejdspladser i den 30-årige driftsfase herefter.

– “Med MT Højgaards etablering af transformerstationen ud for THOR får vores lokale erhvervsliv mulighed for at skabe en forretning, så jeg håber de griber muligheden for at møde nogle af de store entreprenører, der er med til at skabe de bedste forudsætninger for at skabe vækst og udvikling i både lokalsamfund og kommunen generelt. Jeg synes det er ret professionelt, at MT Højgaard vælger denne åbne og inddragende måde at lade lokale samarbejdspartnere blive en del af vindeventyret på”, siger Torben Gudiksen, formand for Erhverv og Turistudvalget.

MT Højgaards opgave bliver at levere al anlægs- og bygningsarbejde ved transformerstationen og sørge for, at der bliver etableret veje, afvanding, kloaker, fundament til transformere, master og bygninger. Herefter tager Siemens over og står for al procesteknikken.

Kilde

Foto: JTL