Nordisk Teaterlaboratorium er de næste to år en del af Netværkssteder for Tværæstetiske Projekter i Musik og Scenekunst

Nordisk Teaterlaboratorium er glade for at meddele at de er udtaget til projektet “Netværk for produktionsfaciliteter for tværæstiske projekter for musik og scenekunst”, arrangeret af Musikdramatisk Udvalg ved Statens Kunstfond. Som en markant bedrift inden for kulturel innovation og tværæstetisk kunst er Nordisk Teaterlaboratorium blevet udvalgt til at indgå i et ambitiøst toårigt pilotprojekt, der har til formål at etablere et landsdækkende netværk af produktionsfaciliteter for projekter inden for musik og scenekunstens kunstneriske krydsfelt.

– “Det glæder Nordisk Teaterlaboratorium at samarbejde med andre toneangivende teatre, spillesteder og platforme i skabelsen af dette tværæstetiske paradigme, hvor Holstebro Kommune selvfølgelig skal være repræsenteret i udviklingen af noget nyt”, fortæller teaterleder Per Kap Bech Jensen.

I løbet af de kommende to år vil pilotprojektet agere som en katalysator for udviklingen af kreative værker såsom musikdramatik, moderne opera, performative orkesterværker, musikinstallationer og moderne musicals. Dette initiativ vil udfolde sig i samarbejde med op til seks nøje udvalgte partnere, der alle vil åbne deres faciliteter og ekspertise for at støtte udviklingen af disse tværæstetiske projekter.

De syv scener

  • Børnekulturhus Ama’r og Teater ZeBU, København
  • Fredericia Musicalteater
  • Kulturværftet, Helsingør
  • Metropolis, København
  • Nordisk Teaterlaboratorium, Holstebro
  • Radar, Aarhus
  • Teater Momentum, Den Fynske Opera og Nørregaards Teater, Odense

Nordisk Teaterlaboratoriums engagement i en række forskelligartede initiativer, såsom at fungere som et centralt mødested for Holstebros byjubilæum, værtskab for en podcast for grønlændere i Danmark samt en aktiv rolle i teaterantropologiske studier og uddannelsesophold, gør det til et naturligt valg som en betydningsfuld aktør i dette tværæstetiske netværksprojekt.

Holstebro som by spiller også en afgørende rolle i dette netværksprojekt, med et pulserende kunstnerisk landskab med anerkendte institutioner som Dansk Talentakademi, Det Jyske Musikkonservatoriums nyetablerede uddannelse i Rytmisk Musik og Samskabelse, Holstebro Dansekompagni, Operaen i Midten samt Den Danske Scenekunstskoles danselinje med start i august. Ydermere er der to spillesteder, Horisont og Subhuset, drevet af en ung generation, hvilket afspejler byens kreative og dynamiske atmosfære. Holstebro har længe været en stærk kulturkommune, og dens indbyggere har en udtalt interesse for kulturoplevelser, hvilket også vil bidrage til en betydningsfuld afslutning på projektet med publikumsinvolvering.

Musikdramatisk Udvalg ved Statens Kunstfond har allokeret betydelige ressourcer til projektet og tilstræber at etablere et bredt og inklusivt netværk, der rækker ud over geografiske grænser. Med et økonomisk engagement på 1,5 mio. kr. årligt i de kommende to år vil netværket blive en dynamisk platform for kunstnerisk udfoldelse og samarbejde.

Medlemmerne i netværket vil forpligte sig til at tilbyde produktionsfaciliteter og nødvendige ressourcer i løbet af 6-12 uger om året. Dette vil inkludere fagligt dygtige medarbejdere, der kan støtte projekternes produktionsmæssige udvikling, samt muligheden for kunstnere, kompagnier og producenter at realisere deres tværæstetiske visioner inden for musik og scenekunst.

Nordisk Teaterlaboratorium ser frem til at indgå i dette spændende initiativ og ser potentialet for et kreativt netværk, der vil give næring til kunst og kultur på tværs af Danmarks regioner.

Kilde

Foto: ABW