For første gang er der indgået en lokal arbejdstidsaftale på dagtilbudsområdet i Holstebro Kommune. Det er BUPL MidtVestjylland, FOA Midt- og Vestjylland og Børn og Unge i Holstebro Kommune, som er enige om de fælles rammer for samarbejdet i kommunens dagtilbud.

Aftalen afspejler parternes fælles værdier og intentioner. Først og fremmest handler det om at skabe mest mulig kvalitet for børnene og mest mulig tid med børnene – i et godt og attraktivt arbejdsmiljø for pædagoger, pædagogiske assistenter og pædagogmedhjælpere.

Der er enighed om, at der skal øremærkes tid til pædagogisk planlægning, evaluering og udvikling, og at det skal fremgå af arbejdsplanen for den enkelte. Desuden skal arbejdstiden gøres op på en ny måde, som sikrer mere forudsigelighed for medarbejderne.

Glæde over aftalen
Der er stor glæde over aftalen hos BUPL MidtVestjylland:

– “Jeg er virkelig glad for, at det er lykkedes at lave en ramme for arbejdstidsaftaler i Holstebro Kommunes dagtilbud. Det er en god ramme for videre drøftelser om tilrettelæggelsen af arbejdet i de enkelte institutioner og børnehuse. Jeg ser frem til implementeringen og det fremtidige samarbejde om at få den til at virke optimalt”, siger formand Ivan Holch Jensen.

Bettina Krohn Jensen, formand for den pædagogiske sektor i FOA Midt- og Vestjylland, er ligeledes glad for aftalen:

– “Vi i FOA Midt- og Vestjylland er glade for, at det er lykkedes i fællesskab at indgå en dagtilbudsaftale. Vi ser frem til, at alle medarbejdere på kommunens daginstitutioner får lavet en god og overskuelig aftale, hvor den enkelte medarbejders kompetencer kommer i spil til gavn for alle. Der ligger nu en stor opgave forude for de enkelte ledere, medarbejdere, tillidsrepræsentanter og de lokale MED-udvalg med at få aftalen implementeret, men med fælles indsats skal det nok gå”, siger hun.

Hos Marianne Rasmussen Rahbek, familie- og dagtilbudschef i Holstebro Kommune, er der også stor tilfredshed med den nye dagtilbudsaftale.

– “Alle tre parter deler et ønske om at sikre en høj kvalitet i vores dagtilbud. Med den nye aftale er det lykkedes at omsætte vores fælles værdier og intentioner til nogle klare rammer for samarbejdet, og det er jeg sikker på, at både børn, forældre og ansatte vil få stor glæde af”, siger hun.

Fastholde og tiltrække medarbejdere
Ud over at sætte rammerne for samarbejdet i kommunens dagtilbud, er det håbet, at den nye aftale på sigt kan gøre det nemmere at fastholde og tiltrække medarbejdere.

– “Der er kamp om arbejdskraften på dagtilbudsområdet. Med den nye aftale sikrer vi bedre rammer for det pædagogiske arbejde, og når det bliver mere attraktivt at være ansat i vores dagtilbud, så vil det forhåbentlig også smitte af på vores fremtidige muligheder for at rekruttere dygtige medarbejdere”, siger Marianne Rasmussen Rahbek.

Den nye dagtilbudsaftale gælder fra 1. januar 2024 for de kommunale institutioner på dagtilbudsområdet – herunder også specialinstitutioner. Arbejdet med at få indarbejdet den nye arbejdstidsaftale ude i institutionerne begynder dog umiddelbart efter sommerferien.

Kilde

Foto: ABW